Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FarmInsect: Χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ

Ο γύρος χρηματοδότησης θα βοηθήσει την εμπορική επέκταση της εταιρείας και την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της.

Η FarmInsect, μια γερμανική νεοφυής εταιρεία αγροτεχνολογίας, συγκεντρώνει 8 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης Series A, ο οποίος θα βοηθήσει την εμπορική επέκταση της εταιρείας και την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της. Η εταιρεία κλιμακώνει τη βιώσιμη παραγωγή ζωοτροφών χρησιμοποιώντας έντομα, προσφέροντας μια λύση εξοικονόμησης κόστους στους κτηνοτρόφους.

Ο γύρος διεξήχθη από την Sandwater μαζί με το ταμείο ανάπτυξης της Bayern Kapital, το Ταμείο Στρατηγικού Αντίκτυπου του Ιδρύματος Minderoo και το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας. Στον γύρο συμμετείχαν επίσης οι υφιστάμενοι επενδυτές HTGF και UnternehmerTUM Funding for Innovators.

Ιδρύθηκε το 2020 και η διαδικασία της startup παρακολουθείται από μια ιδιόκτητη πλατφόρμα λογισμικού και το compost που παράγεται ως υποπροϊόν μπορεί να πωληθεί ως λίπασμα υψηλής ποιότητας ή να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιοαερίου. Η FarmInsect ισχυρίζεται ότι η λύση της μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να επιτύχουν εξοικονόμηση κόστους ζωοτροφών έως και 30%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις