Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Klu: “Σήκωσε” 1,7 εκατ. δολάρια για μεγάλη πλατφόρμα εφαρμογών γλωσσικών μοντέλων

Προσφέρει εργαλεία για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, βοηθώντας τις εταιρείες να αξιοποιήσουν την AI.

Η πλατφόρμα εφαρμογών μεγάλων γλωσσικών μοντέλων Klu, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκέντρωσε ένα γύρο χρηματοδότησης Pre-seed ύψους 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Προσφέρει εργαλεία για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, βοηθώντας τις εταιρείες να αξιοποιήσουν την AI.
Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η  Firstminute Capital με συμμετοχή των a16z, Sequoia Capital, Craft Ventures και Atomico και angel investors Superhuman, IBM, Productboard και άλλους.
Η Klu, με γραφεία στο Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο, ιδρύθηκε από τον Stephen M. Walker II (CEO) και τον Stefan Sabev (CTO) το 2022.
Ο Walker είχε εντοπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι ξεκινούν εταιρείες που αξιοποιούν την AI και μαζί με τον Sabev αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με τη βοήθεια της AI ενσωματωμένη σε κάθε προϊόν λογισμικού, κατανοώντας το πλαίσιο και τις ανάγκες κάθε χρήστη.
Η πλατφόρμα εφαρμογών LLM για την κατασκευή, την αξιολόγηση και τη βελτιστοποίηση εφαρμογών AI προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προϊόντων που επιτρέπουν στις εταιρείες να μεταβούν γρήγορα από την ιδέα σε βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται από LLM και βασίζονται σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το GPT-4.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις