Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Startupper Mag στο Global Mobile Broadband Forum (MBBF) 2023 DUBAI! – Part 2

Πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο Ντουμπάι των ΗΑΕ, αυτό το ετήσιο φόρουμ συγκεντρώνει φορείς κινητής τηλεφωνίας, ηγέτες της κάθετης βιομηχανίας και συνεργάτες οικοσυστήματος από όλο τον κόσμο για να εξερευνήσουν την επιτυχία της εμπορευματοποίησης του 5G και να επιταχύνουν την εμπορική χρήση του 5.5G.

Του Θανάση Λασκούδη

 

14th Global Mobile Broadband Forum, hosted by Huawei in cooperation with GSMA, GTI and the SAMENA Telecommunications Council

Το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ Mobile Broadband της Huawei (MBBF) πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι 10 & 11 Οκτωβρίου. Aυτό το ετήσιο φόρουμ συγκεντρώνει φορείς κινητής τηλεφωνίας, ηγέτες της κάθετης βιομηχανίας και συνεργάτες οικοσυστήματος από όλο τον κόσμο για να εξερευνήσουν την επιτυχία της εμπορευματοποίησης του 5G και να επιταχύνουν την εμπορική χρήση του 5.5G.

Η Huawei λανσάρει ολοκληρωμένες λύσεις 5.5G για να το κάνει πράξη!

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ευρυζωνικών Κινητών Τηλεπικοινωνιών (MBBF 2023) του 2023, ο Cao Ming, Πρόεδρος της Wireless Solution της Huawei, παρουσίασε τις πρώτες στον κλάδο ολοκληρωμένες λύσεις 5.5G. Στην τελετή, ο Cao ανέφερε ότι “το 5.5G έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να υποστηρίξει νέες εμπειρίες, συνδέσεις και υπηρεσίες”, υπογραμμίζοντας ότι “οι ολοκληρωμένες λύσεις 5.5G της Huawei θα βοηθήσουν τους παρόχους να προσφέρουν δεκαπλάσιες δυνατότητες σε όλα τα σενάρια και να επιτύχουν εξαιρετικά υψηλή ενεργειακή απόδοση, αξιοποίηση φάσματος και απόδοση O&M”.

Το 5.5G έφτασε εγκαίρως για να αναβαθμίσει τις συνδέσεις ανθρώπων, σπιτιών, πραγμάτων, οχημάτων και βιομηχανιών

Το 5G βρίσκεται σε εμπορική επέκταση για πάνω από τέσσερα χρόνια, αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τις προηγούμενες τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας. Η κλιμακωτή υιοθέτηση του 5G δημιουργεί νέα δυναμική για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας. Το 5G οδηγεί σε μια μεγάλη ποικιλία νέων εμπειριών, συνδέσεων και υπηρεσιών. Το 5G έχει ανοίξει την πόρτα σε έναν κόσμο εμβύθισης για τους ατομικούς και οικιακούς χρήστες. Έχει επεκτείνει τις συνδέσεις IoT σε όλα τα σενάρια και έχει βρει το δρόμο του στον πυρήνα παραγωγής, ενδυναμώνοντας την ευέλικτη παραγωγή, ενώ παράλληλα επιταχύνει τις υπηρεσίες Vehicle to Everything (V2X) που οδηγούν σε έξυπνες μεταφορές.

Το 5.5G έφτασε εγκαίρως για να αναβαθμίσει τις συνδέσεις ανθρώπων, σπιτιών, πραγμάτων, οχημάτων και βιομηχανιών. Οι ολοκληρωμένες λύσεις 5.5G της Huawei μπορούν να βοηθήσουν τους παρόχους να δημιουργήσουν αποτελεσματικά δίκτυα 5.5G χάρη στις συνεχείς καινοτομίες σε πέντε κατηγορίες βασικών δυνατοτήτων: ευρυζωνικότητα, πολυζωνικότητα, πολυκεραίες, ευφυΐα και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Τα ολοκληρωμένα προϊόντα 5.5G παρέχουν δεκαπλάσιες δυνατότητες

TDD πολυζωνικότητα πολλαπλών καναλιών ELAA για εμπειρίες 10 Gbps. Η εξαιρετικά μεγάλη κεραία (ELAA) έχει βοηθήσει τα εμπορικά δίκτυα 5G να αυξήσουν σημαντικά την κάλυψη TDD και την ενεργειακή απόδοση. Καθώς οι τηλεπικοινωνίες περνούν στο 5.5G, το ELAA αναβαθμίζεται περαιτέρω. Με βάση το νέο ELAA, το πρώτο στη βιομηχανία 128T MetaAAU που ενσωματώνει πάνω από 500 στοιχεία κεραίας μπορεί να λειτουργήσει με πολυδιάστατους αλγόριθμους δέσμης υψηλής ανάλυσης για να βελτιώσει την εμπειρία κατά 50%. Με την αναβάθμιση ELAA, το πρώτο στη βιομηχανία διπλής ζώνης 64T MetaAAU μπορεί να λειτουργήσει με διπλής ζώνης συγκλίνοντα στοιχεία για να επιτρέψει την συν-κάλυψη μεταξύ υψηλών και χαμηλών ζωνών, παρέχοντας απαράμιλλες εμπειρίες 5 έως 10 Gbps μαζί με λύσεις πολλαπλών φορέων.

FDD full-series GigaGreen για την αναβάθμιση των βασικών εμπειριών
Οι πρώτες στη βιομηχανία τριπλής ζώνης FDD Massive MIMO και τριπλής ζώνης 8T ενότητες υποστηρίζουν εύρος ζώνης επιπέδου GHz, επιτρέποντας 1.8+2.1+2.6 GHz σε ένα κουτί, και μπορούν να λειτουργήσουν με σχηματισμό δέσμης FDD για να βελτιώσουν σημαντικά τις φασματικές και ενεργειακές αποδοτικότητες FDD. Σε σύγκριση με το 4T4R, το FDD τριπλής ζώνης Massive MIMO αυξάνει τη χωρητικότητα κατά 10 φορές και την κάλυψη κατά 10 dB. Το FDD τριπλής ζώνης 8T8R βελτιώνει τη φασματική απόδοση κατά τρεις φορές και την κάλυψη κατά 7 dB όταν λειτουργεί με πραγματικό ευρυζωνικότητα και δυναμική διαμοιρασμό ισχύος.

mmWave AAU με τη μεγαλύτερη διάταξη κεραίας για συνεχή κάλυψη 10 Gbps Η βιομηχανία mmWave έχει ωριμάσει. Το πρώτο στη βιομηχανία mmWave AAU ενσωματώνει περισσότερα από 2.000 στοιχεία κεραίας για να ξεπεράσει τους περιορισμούς του mmWave στην συν-κάλυψη στο ίδιο σημείο με τη ζώνη C.
Μέσω του συντονισμού μεταξύ των υψηλών και χαμηλών ζωνών, τα δίκτυα mmWave μπορούν να παρέχουν μέγιστη απόδοση 10 Gbps, με μέση τιμή 5 Gbps.
Αυτή η AAU υποστηρίζει επίσης έξυπνη διαχείριση δέσμης, σπάζοντας τον περιορισμό του mmWave όσον αφορά την κινητικότητα υψηλής ταχύτητας και τη μετάδοση NLOS.

Βελτίωση της απόδοσης και της εξοικονόμησης ενέργειας του DIS για να φέρει το 5.5G εσωτερικά
Η σειρά LampSite X ενσωματώνει πέντε ζώνες και mmWave σε ένα κουτί για να υποστηρίζει πλήρες εύρος ζώνης σε όλες τις ζώνες για όλες τις τεχνολογίες ραδιοπρόσβασης. Υποστηρίζει επίσης βαθιά αδράνεια για τη μείωση της κατανάλωσης ισχύος εκτός αιχμής στο μόλις 1 Watt. Για να διασφαλιστεί η κάλυψη που απαιτείται από υπόγειους χώρους στάθμευσης και άλλες παρόμοιες περιοχές, η μοναδική πολυζωνική μονάδα LightSite μεσαίας ισχύος μπορεί να εξασφαλίσει μια κατά 35% καλύτερη εμπειρία χρήστη και χαμηλότερο TCO σε σύγκριση με τις κοινές λύσεις DAS.

Συνεχιζόμενες καινοτομίες στον τομέα των κεραιών και των μικροκυμάτων για την αποδοτική κατασκευή δικτύων 5.5G.

Οι πράσινες κεραίες αξιοποιούν την άμεση τροφοδοσία με έγχυση (SDIF) για να επαναπροσδιορίσουν την αρχιτεκτονική των κεραιών και τον φακό Meta για να συγκεντρώσουν την ενέργεια της δέσμης για 25% υψηλότερη ενεργειακή απόδοση. Τα μικροκύματα διαθέτουν μια νέα πλατφόρμα MAGICSwave για την αναβάθμιση των δικτύων μεταφοράς. Το MAGICSwave υποστηρίζει ευρυζωνική μετάδοση πολλαπλών καναλιών για να αυξήσει την απόδοση του backhaul, με υψηλότερη χωρητικότητα για αστικές περιοχές και μεγαλύτερη απόσταση μετάδοσης για προαστιακές περιοχές. Διαθέτει υψηλό επίπεδο ολοκλήρωσης, επιτρέποντας στα δίκτυα να υποστηρίζουν την εξέλιξή τους για τα επόμενα 10 χρόνια.

Αποδοτικό, ευφυές 5.5G για βέλτιστη απόδοση δικτύου.

Συνδυασμός φάσματος iHashBand2.0 για βέλτιστη φασματική απόδοση 5.5G. Το iHashBand2.0 επαναπροσδιορίζει τη χρήση φάσματος πολλαπλών ζωνών: Το Serving cell (MB-SC) επιτρέπει την ευέλικτη συνδυασμό ασυνεχούς φάσματος για εικονικό μεγάλο εύρος ζώνης, καθιστώντας δυνατή την ταχύτητα 10 Gbps, ενώ επιτυγχάνεται 40% υψηλότερη φασματική απόδοση. Η ευέλικτη πρόσβαση στο φάσμα (FSA) υποστηρίζει ευέλικτη πρόσβαση σε πλήρη ζώνη uplink, φέρνοντας το uplink σε Gbps με 40% υψηλότερη φασματική απόδοση.

Πλήρες σενάριο “0 Bit 0 Watt” για βέλτιστη ενεργειακή απόδοση 5.5G. Ολόκληρος ο εξοπλισμός υποστηρίζει το “0 Bit 0 Watt”, καθιστώντας τον πρώτο στον κλάδο που υποστηρίζει βαθιά αδράνεια με βάθος απενεργοποίησης 99%, γρήγορη ενεργοποίηση κατ’ απαίτηση και απενεργοποίηση σε επίπεδο χιλιοστών του δευτερολέπτου τόσο σε επίπεδο φορέα όσο και σε επίπεδο καναλιού. Οι λύσεις τοποθεσίας επιτυγχάνουν έξυπνο συντονισμό μεταξύ των τροφοδοτικών και του εξοπλισμού, διασφαλίζοντας το “0 Bit 0 Watt” σε επίπεδο τοποθεσίας. Με το iPowerStar, μπορούν να εφαρμοστούν πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας ειδικές για την τοποθεσία, βάσει των τάσεων του κυκλοφοριακού φορτίου σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, βοηθώντας στην επίτευξη του “0 Bit 0 Watt” σε επίπεδο δικτύου.

IntelligentRAN προς L4 για βέλτιστη συντήρηση και λειτουργία 5.5G.
Τα δίκτυα θα εξαρτώνται από περισσότερες ζώνες για να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες και συνδέσεις, δικαιολογώντας την τάση του 5.5G να προχωρήσει σε υψηλού επιπέδου αυτονομία. Το IntelligentRAN υποστηρίζει νοημοσύνη βασισμένη σε πρόθεση L4. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατή η πρόληψη και η πρόβλεψη για να αντικατασταθεί η προληπτική συντήρηση δικτύου με προληπτικές μεθόδους, τα δίκτυα γνωρίζουν τις προθέσεις των υπηρεσιών για να παρέχουν καλύτερες καθοριστικές εμπειρίες και υποστηρίζεται η λήψη αποφάσεων πολλαπλών στόχων για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των υπηρεσιών και της ενεργειακής απόδοσης του δικτύου.

Το μέλλον ήρθε. Η Huawei θα συνεχίσει να αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις σε συνεργασία με όλους τους εταίρους της βιομηχανίας για να φέρει το 5.5G στην πραγματικότητα”, τόνισε ο Cao.

Η Huawei και η du παρουσίασαν από κοινού την πρώτη στον κόσμο 5.5G Villa, ξεκινώντας μια νέα εποχή για τα έξυπνα σπίτια 10Gbps

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ευρυζωνικού Κινητού Διαδικτύου (MBBF) 2023, η εταιρεία Huawei, σε συνεργασία με την du, από την Emirates Integrated Telecommunications Company (EITC), αποκάλυψε την πρωτοποριακή παγκοσμίως επίδειξη 5G Advanced (5G-A) Villa, ένα αρχέτυπο για το μελλοντικό έξυπνο σπίτι που υποστηρίζεται από δίκτυα 10Gbps. Στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα MOU για το 5.5G, με επίκεντρο τον τεχνολογικό καινοτομία 5G-A, την εξερεύνηση εφαρμογών και την ανάπτυξη οικοσυστήματος. Αυτή η τελευταία αποκάλυψη αποτελεί μια απόδειξη της κοινής τους καινοτόμου ικανότητας.

Η 5G-A Villa αποτελεί την επιτομή της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης τεχνολογιών αιχμής, προσφέροντας μια ασύγκριτη εμπειρία έξυπνου σπιτιού εμπλουτισμένη με εφαρμογές όπως η τρισδιάστατη εικόνα με γυμνό μάτι και η XR. Καθώς οι καταναλωτές επιθυμούν όλο και περισσότερο ανώτερες εμπειρίες, αυτό εμπνέει την εξέλιξη του περιεχομένου και των εφαρμογών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για τις δυνατότητες των δικτύων. Για να ικανοποιήσουν αυτές τις αυξανόμενες ανάγκες, οι φορείς εκμετάλλευσης βρίσκονται υποχρεωμένοι να ενισχύσουν τα οικιακά τους δίκτυα στα αξιοσημείωτα 10Gbps.

Στην ομιλία του κατά την εκδήλωση, ο Fahad Al Hassawi, Διευθύνων Σύμβουλος της du, σχολίασε: «Αρχής γενομένης της εποχής του 5G, η σταθερή ασύρματη πρόσβαση (FWA) έχει αποτελέσει έναν μετασχηματιστικό καταλύτη, δίνοντά μας τη δυνατότητα να παρέχουμε προηγμένες λύσεις στους πολύτιμους πελάτες μας. Ως πρωτοπόροι, στη du αισθανόμαστε τιμή που ανοίγουμε το δρόμο με τόσο καινοτόμες λύσεις. Η διαρκής συνεργασία μας με την Huawei είναι συνεχώς αποδοτική και με την εισαγωγή του FWA², είμαστε έτοιμοι να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια της εμπειρίας χρήστη, προσφέροντας στους συνδρομητές μας ασύγκριτη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο σε εσωτερικούς χώρους».

Σύμφωνα με αυτό το πνεύμα, ο Li Peng, Αντιπρόεδρος της Huawei και Πρόεδρος του Carrier BG της εταιρείας, δήλωσε ότι «σήμερα, η Huawei είναι ενθουσιασμένη που παρουσιάζει την 5G-A Powered Villa στο Σπίτι του Μέλλοντος. Η επίδειξη προσφέρει μια άμεση ματιά στις απεριόριστες δυνατότητες που η τεχνολογία 5G-Advanced θα φέρει στα μελλοντικά σπίτια και την καλύτερη εμπειρία δικτύου που το 5G-A θα προσφέρει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της du για μια καλύτερη ψηφιακή εμπειρία. Αυτό το επίτευγμα είναι μόνο η αρχή. Στο μέλλον, η Huawei θα συνεχίσει να υποστηρίζει την du στην προσπάθειά της να κατασκευάσει τα καλύτερα δίκτυα 5G, να εξερευνήσει την εμπορική χρήση των δικτύων 5G-Advanced και να υποστηρίξει την ηγετική θέση της du σε αυτήν την εποχή μετασχηματισμού».

Η 5G-A Villa αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες που η τεχνολογία καθοριστικής εμπειρίας προσφέρει στα νοικοκυριά του μέλλοντος. Επωφελούμενη από την καινοτόμο λύση FWA² της Huawei, δείχνει πώς, στην εποχή του 5G, το FWA έγινε το ισχυρό εργαλείο ενός χειριστή για γρήγορη επέκταση των χρηστών. Καθώς μεταβαίνουμε στο 5G-A/5.5G, η λύση FWA², η οποία περιλαμβάνει το FWA Pro, το FWA Lite και το FWA Biz, υπόσχεται ασύγκριτες υπηρεσίες για τους απαιτητικούς πελάτες. Συγκεκριμένα, το FWA Pro έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει έναν εκπληκτικό ρυθμό 10Gbps, αναδιαμορφώνοντας έτσι τη ζωή στο έξυπνο σπίτι και δημιουργώντας τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

 

Δείτε επίσης:

Το Startupper Mag στο Global Mobile Broadband Forum (MBBF) 2023 DUBAI! – Part 1

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #42

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις