Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΟΒΙ: Ημερίδα για ευρεσιτεχνίες ως Πηγή καινοτομίας & επιχειρηματικότητας

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 17:00 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ).

Ο ΟΒΙ καινοτομεί και έχει δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία για τις νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να τις υποστηρίξει στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας τους. Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 17:00 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, θα παρουσιαστούν δυο αναδυόμενοι κλάδοι για τους οποίους ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), εκπόνησε Αναφορές Ευρεσιτεχνίας (PLR).

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (INTERNET OF THINGS): Οι τεχνολογίες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες εφαρμογών που μεταφράζονται σε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της αγοράς. Συνδέοντας διάφορες συσκευές και αντικείμενα στο διαδίκτυο, το IoT επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων, φέρνοντας επανάσταση σε κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι μεταφορές, η βιομηχανική παραγωγή και τα έξυπνα σπίτια.

Η αγορά του IoT αναμένεται να επεκταθεί με ταχείς ρυθμούς λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για διασυνδεσιμότητα μεταξύ των ψηφιακών συστημάτων, των εξελίξεων στους αισθητήρες και τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και της ζήτησης για διορατικότητα βάσει δεδομένων, δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες για καινοτομία, επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη.

ΜΕΣΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Τα μέσα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόδοση των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Είναι υπεύθυνα για την αποθήκευση της ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα του οχήματος και των σχετικών ηλεκτρονικών συστημάτων. Οι Μπαταρίες είναι το πιο κοινό και ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αποθήκευσης αποτελώντας την κύρια πηγή ενέργειας για τον ηλεκτροκινητήρα του οχήματος.

Πέρα από τη συνήθη φόρτιση, μπορούν να αποθηκεύουν ενέργεια μέσω αναγεννητικής πέδησης ή άλλων συστημάτων συλλογής ενέργειας για φόρτιση της μπαταρίας εν κινήσει. Οι Υπερπυκνωτές είναι ένας άλλος τρόπος αποθήκευσης ενέργειας ο οποίος παρέχει γρήγορες εκρήξεις ισχύος καθιστώντας τους κατάλληλους για παροχή ισχύος κατά της επιτάχυνση.

Τέλος οι Κυψέλες Καυσίμου Υδρογόνου είναι μια άλλη μορφή αποθήκευσης με αρκετά πλεονεκτήματα όπως υψηλότερη απόδοση, μεγαλύτερη εμβέλεια και ταχύτερους χρόνους ανεφοδιασμού, όντας επιπλέον φιλικές προς το περιβάλλον καθώς εκπέμπουν μόνο νερό και θερμότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις