Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bungie: Ένα ακόμη PlayStation Studio που προχωρά σε απολύσεις

Αυτές οι απολύσεις είναι αναπάντεχες αφού τον Αύγουστο, η Bungie ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους εξ αποστάσεως.

Η gaming βιομηχανία πλήττεται από ντόμινο απολύσεων με εταιρείες-κολοσσούς όπως η Epic, η Microsoft, η Take-Two, η Riot Games, η EA, η Ubisoft, η CD Projekt RED, η Roblox, η Amazon, η Meta, η Unity, η Embracer και η Sega, να ανακοινώνουν μειώσεις προσωπικού κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τη Δευτέρα, ήταν η σειρά της Bungie, του μεγαλύτερου στούντιο του PlayStation . Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Bungie, επλήγησαν από έναν νέο γύρο απολύσεων.

Οι δημοσιεύσεις στο LinkedIn και σε άλλες πλατφόρμες δείχνουν ότι οι απολύσεις επηρέασαν πολλά τμήματα της Bungie, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της σύνταξης, της διαχείρισης της κοινότητας, της απόκτησης ταλέντων και των κοινωνικών μέσων.

Αυτές οι απολύσεις είναι αναπάντεχες αφού τον Αύγουστο, η Bungie ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους εξ αποστάσεως. Εκείνη την εποχή, η Bungie είχε πάνω από 1.400 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Η Bungie, η εταιρεία πίσω από το Destiny 2 και την επικείμενη αναβίωση του Marathon, εξαγοράστηκε από τη Sony για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, γεγονός που πρόσθεσε την Bungie στο δίκτυο PlayStation Studios της Sony.

Η κίνηση διαφημίστηκε στους μετόχους της Sony ως ένας τρόπος με τον οποίο η Sony θα μπορούσε να βελτιώσει το χαρτοφυλάκιό της με τα first-party “games as a service“. Έδωσε επίσης στην Bungie πρόσβαση στο αποτύπωμα της Sony PlayStation Productions.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις