Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ίλον Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας αφήσει χωρίς δουλειά

Ο επιχειρηματίες ανέφερε ότι για πρώτη φορά, υπάρχει κάτι πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο.

Για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης προειδοποίησε ο Ίλον Μασκ του, κάνοντας δηλώσεις στα περιθώρια της πρώτης συνόδου για την AI που έλαβε χώρα στη Βρετανία. Ειδικότερα, ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε σε βάθος χρόνου, να καταργήσει θέσεις εργασίας.

Ο επιχειρηματίας Μασκ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτηςτηςTesla, της SpaceX,του X (πρώην Twitter) και της startup εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης xAI, δήλωσε την Πέμπτη ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τη δυνατότητα να γίνει «η πιο αποδιοργανωτική δύναμη στην ιστορία. Θα έχουμε κάτι που είναι, για πρώτη φορά, πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο», ανέφερε ο Μάσκ σε εκδήλωση στο Lancaster House.

«Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς ποια είναι αυτή η στιγμή, αλλά θα έρθει ένα σημείο που δεν θα χρειάζεται καμία θέση εργασίας», συνέχισε ο Μασκ σε συζήτηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

«Θα μπορείς να έχεις δουλειά αν το επιθυμείς για προσωπική ικανοποίηση. Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει τα πάντα. Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα ή άβολα», αστειεύτηκε ο Μασκ.

Από την πλευρά του ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προειδοποίησε ότι τα deepfakes αποτελούν κίνδυνο για την ακεραιότητα της δημοκρατικής διαδικασίας, λέγοντας ότι οι εκλογές σε όλο τον κόσμο το επόμενο έτος, πιθανώς συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, θα ήταν η πρώτη σειρά εκλογών όπου το φαινόμενο των deepfakes θα είναι φλέγον ζήτημα. Ακόμη, ο Σούνακ πρόσθεσε ότι «θα προστατέψει τη χώρα από τέτοιου είδους απειλές», ενώ θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις