Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη πρωτοβουλία από την Generali: Μπαίνει στα Startups με 250 εκατ. ευρώ!

Από την έναρξή της λειτουργίας της το 2022 η Generali Ventures έχει ήδη επενδύσει σε τρία Venture Capital Funds που εστιάζουν σε insurtech και fintech.

Προχωρά η δραστηριότητα της Generali Ventures, μιας πρωτοβουλίας στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων που ξεκίνησε από τη Generali με σκοπό την επιτάχυνση της καινοτομίας, την είσοδο σε νέες αγορές και τη δημιουργία πρόσθετης λειτουργικής αποδοτικότητας για τον Όμιλο.

Με αποκλειστική δέσμευση ποσού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, η Generali Ventures έχει ως στόχο τον εντοπισμό των πλέον υποσχόμενων επενδυτικών ευκαιριών, με ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους του ασφαλιστικού και του χρηματοοικονομικού τομέα.

Η αναζήτηση για εξωτερική καινοτομία εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που φέρνουν την επανάσταση στην ασφαλιστική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως η κινητικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η υγειονομική περίθαλψη.

Ο Bruno Scaroni, Group Chief Transformation Officer της Generali, δήλωσε: «Όπως αναφέρεται στο Στρατηγικό μας Σχέδιο «Lifetime Partner 24: Driving Growth», η Generali είναι ένας καινοτόμος Όμιλος προσανατολισμένος στον πελάτη, επικεντρωμένος στη βέλτιστη πιθανή χρήση δεδομένων και αναδυόμενης τεχνολογίας. Χάρη σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία επιχειρηματικού κεφαλαίου, θα κάνουμε μακροπρόθεσμες επενδύσεις στο παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας. Η Generali Ventures θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στον ασφαλιστικό τομέα, ενισχύοντας την ανάπτυξη καινοτόμων έργων, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τη συνεργασία και την ενσωμάτωση πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη συνολική μεταμόρφωση του Ομίλου».

Η Generali Ventures αποτελεί μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου «Lifetime Partner 24: Driving Growth», το οποίο περιλαμβάνει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικών επενδύσεων στον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό του Ομίλου. Η κορυφαία καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αντιπροσωπεύουν έναν από τους τρεις πυλώνες στους οποίους οικοδομείται η όλη στρατηγική, όπως αντίστοιχα και ο Όμιλος δεσμεύεται να αναπτύξει βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα για το μέλλον, αυξάνοντας την αξία προς όφελος των πελατών μέσω του Συμβουλευτικού μοντέλου «Lifetime Partner», επιταχύνοντας την καινοτομία ως οργανισμός χάρη στη χρήση δεδομένων, και επιτυγχάνοντας πρόσθετη λειτουργική απόδοση με την σταδιακή ενσωμάτωση του αυτοματισμού και της τεχνολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις