Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το AI Pin της Humane έρχεται για να βάλει τα smartphones σε δεύτερη μοίρα

Η κύρια δουλειά του pin είναι να συνδέεται με μοντέλα AI μέσω λογισμικού που η εταιρεία ονομάζει AI Mic. Συμφωνα με την Humane αναφέρει τόσο τη Microsoft όσο και την OpenAI και υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το pin τροφοδοτείται κυρίως από το GPT-4.

Μετά από μήνες με φήμες και μεγάλη αναμονή σχετικά με το πώς μπορεί να μοιάζει το μέλλον των gadgets που λειτουργούν με AI, η Humane, η startup που δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της Apple, παρουσιάζει την πρώτη συσκευή της, το AI Pin.

Πρόκειται για μία μικρή μαγνητική συσκευή που τοποθετείται στο πέτο του σακακιού, με στόχο να αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα αφού δεν θα απαιτεί ο χρήστης να ελέγχει διαρκώς την οθόνη του smartphone του.

Το AI Pin τροφοδοτείται από επεξεργαστή Snapdragon και ελέγχεται με συνδυασμό φωνητικού ελέγχου, κάμερας, χειρονομιών και μικρού ενσωματωμένου προβολέα. Το ίδιο το Pin ζυγίζει περίπου 34 γραμμάρια και ο ενισχυτής μπαταρίαςάλλα 20. Η ενσωματωμένη κάμερα τραβάει φωτογραφίες 13 megapixel και θα έχει και δυνατότητα για βίντεο μετά από ενημέρωση λογισμικού.

Η κύρια δουλειά του pin είναι να συνδέεται με μοντέλα AI μέσω λογισμικού που η εταιρεία ονομάζει AI Mic. Συμφωνα με την Humane αναφέρει τόσο τη Microsoft όσο και την OpenAI και υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το pin τροφοδοτείται κυρίως από το GPT-4. Η Humane λέει ότι η πρόσβαση στο Chat gpt είναι στην πραγματικότητα ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Το λειτουργικό του σύστημα, που ονομάζεται Cosmos, έχει σχεδιαστεί για να δρομολογεί αυτόματα τα ερωτήματά σας στα σωστά εργαλεία αντί να σας ζητά να κάνετε λήψη και διαχείριση εφαρμογών.

Η οθόνη Laser Ink Display προβάλλει κείμενα, κλήσεις και άλλες πληροφορίες στην παλάμη του χρήστη όταν ενεργοποιηθεί η συσκευή. Ο ψηφιακός βοηθός ενεργοποιείται με την εντολή “Catch me up”. Επίσης, διαθέτει ένα touchpad που ανταποκρίνεται σε χειρονομίες.

Παρόλο που οι τεχνικές προδιαγραφές είναι περιορισμένες ακόμα, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι το Pin που κοστίζει 699 δολάρια ( και με μηνιαία συνδρομή στα 24 δολάρια) θα αποκτήσει περαιτέρω δυνατότητες, αφού η τεχνητή νοημοσύνη διαρκώς εξελίσσεται νέες πιθανές χρήσεις θα έρθουν μελλοντικά. Η Humane υπόσχεται έτσι ένα ampient computing μέλλον!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις