Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google ετοιμάζει επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε AI Startup

Η Alphabet βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Character.AI

Σε διαπραγματεύσεις για μια επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων στη Startup τεχνητής νοημοσύνης, Character.AI, βρίσκεται η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, επικαλούμενος πηγές με γνώση του θέματος, το Reuters αναφέρει ότι η επένδυση θα εμβαθύνει την υπάρχουσα συνεργασία που έχει ήδη η Character.AI με την Google, στην οποία χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες cloud της Google και τις μονάδες επεξεργασίας τανυστών (TPU) για την εκπαίδευση μοντέλων.

Ποια είναι η Character.AI

Η Character.AI, η οποία έχει ιδρυθεί από τους πρώην υπαλλήλους της Google, Noam Shazeer και Daniel De Freitas, επιτρέπει στους ανθρώπους να συνομιλούν με virtual εκδόσεις διάσημων ανθρώπων όπως η Billie Eilish ή χαρακτήρες anime. Παράλληλα τους επιτρέπει να δημιουργούν τα δικά τους chatbot.

Τα chatbot της Character.AI προσφέρονται στους χρήστες δωρεάν, ωστόσο υπάρχει και μοντέλο συνδρομής που χρεώνει 9,99 δολάρια το μήνα για όσους επιθυμούν πιο premium υπηρεσίες.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η πλατφόρμας της είχε προσελκύσει 100 εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις τους πρώτους έξι μήνες από την επίσημη κυκλοφορία της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις