Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

 Technique Solaire: Χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ για υποδομές ηλιακής ενέργειας και βιοαερίου

Η εταιρεία θέλει να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της, τις προσπάθειες έρευνας και ανάπυξης και να ενισχύσει το διεθνές της αποτύπωμα.

Η Technique Solaire, μια γαλλική εταιρεία που ασχολείται με τη διανομή φωτοβολταϊκής ενέργειας για ιδιώτες και επιχειρήσεις, εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ από την Bpifrance και την Groupe Crédit Agricole για την επέκταση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης.

Η επένδυση παρέχεται από τους υφιστάμενους υποστηρικτές Bpifrance και Groupe Crédit Agricole και έχει ως στόχο να βοηθήσει την εταιρεία να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της, τις προσπάθειες έρευνας και ανάπυξης και να ενισχύσει το διεθνές της αποτύπωμα.

Ο Όμιλος Technique Solaire αναπτύσσει υποδομές φωτοβολταϊκών και βιοαερίου, λειτουργώντας περίπου 450 MWp φωτοβολταϊκής ενέργειας σε διάφορες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων νέων κτιρίων, οροφών, υπόστεγων, επίγειων ηλιακών εγκαταστάσεων.

Η Technique Solaire σκοπεύει να χρησιμοποιήσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030, εκ των οποίων τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την εγχώρια αγορά και την επιτάχυνση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, φωτοβολταϊκής ηλιακής ενέργειας και βιοαερίου, με στόχο να αποτρέψει 5 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO² έως το 2030.

Για να πετύχει τον στόχο της, η Technique Solaire θέλει να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της, προσλαμβάνοντας πάνω από 200 νέους υπαλλήλους έως το 2030, εστιάζοντας σε μηχανικούς, πωλητές, διευθυντές εργοστασίων και επόπτες εργοταξίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις