Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google ξεκινάει τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών Gmail από τον Δεκέμβριο

Η διαγραφή ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς και όχι για εταιρικούς ή εκπαιδευτικούς λογαριασμούς

Η Google θα αρχίσει να διαγράφει προσωπικούς λογαριασμούς οι οποίοι παραμένουν ανενεργοί για δύο συνεχόμενα χρόνια, από τον Δεκέμβριο του 2023. Πιο συγκεκριμένα, η Google είχε ανακοινώσει από τον Μάιο ότι θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς Gmail, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από δύο χρόνια, με την αιτιολογία πώς αυτοί ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από hackers για κακόβουλες ενέργειες.

Κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, η εταιρεία συνήθιζε την διαγραφή μόνο του περιεχομένου των αδρανών λογαριασμών και διατηρούσε την κανονική τους κατάσταση. Ωστόσο, αυτό αλλάζει με την απόφαση της για μόνιμη και πλήρης διαγραφή, η οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον επόμενο μήνα (Δεκέμβριος 2023), αν ο χρήστης δεν κάνει κάποιες ενέργειες για να δείξει ότι ο λογαριασμός παραμένει ενεργός.

Υπενθυμίζεται ότι αν κάποιος χρήστης θέλει να διατηρήσει έναν λογαριασμό Gmail που ήταν αδρανής για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάζεται να συνδεθεί σε αυτόν και να ανοίξει τα e-mails του, ή να παρακολουθήσει κάποιο βίντεο στο YouTube ή να ψάξει κάτι στην αναζήτηση.

Τέλος, η Google διευκρίνισε ότι αυτή η διαγραφή ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς και όχι για εταιρικούς ή εκπαιδευτικούς λογαριασμούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις