Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Δήμος Παλλήνης καλωσορίζει την ηλεκτροκίνηση

Ανακοίνωσε την ενίσχυση του στόλου του με ηλεκτροκίνητα οχήματα και την απόκτηση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο Δήμος Παλλήνης περνάει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ανακοίνωσε την ενίσχυση του στόλου του με ηλεκτροκίνητα οχήματα και την απόκτηση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των πρώτων δέκα δημοτικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και των αντίστοιχων σταθμών φόρτισης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.778.780 ευρώ, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η δημοτική Αρχή από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σχετικά με τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, θα αποκτηθούν 38, ένα εκ των οποίων θα είναι για ΑμεΑ και θα τεθούν άμεσα στη διάθεση όσων δημοτών επιθυμούν αυτή τη μετακίνηση. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 310.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος και το Ταμείο Συνοχής.

«Βάζουμε τον Δήμο Παλλήνης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ο δήμος μας αποκτά ηλεκτροκίνητο στόλο, αλλά και πλήρες δίκτυο σταθμών φόρτισης για τους κατοίκους σε κάθε γειτονιά, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τους δημότες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος, ενώ για τα ηλεκτρικά ποδήλατα είπε: «Εξασφαλίζουμε στους πολίτες τη δυνατότητα οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης με ασφάλεια, χωρίς αποκλεισμούς. Συνεχίζουμε το έργο μας μέχρι και την τελευταία ημέρα, υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες».

Δ.Β.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις