Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μηνύσεις κατά κολοσσών των social media για την ασφάλεια των παιδιών

Οι κολοσσοί των social media αντιμετωπίζουν την κατηγορία πως προκαλούν συναισθηματική και φυσική ζημιά στα παιδιά.

Πολλά σχολεία στις ΗΠΑ έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Meta, της Alphabet, της ByteDance και της Snap. Οι κολοσσοί των social media αντιμετωπίζουν την κατηγορία πως προκαλούν συναισθηματική και φυσική ζημιά στα παιδιά.

Οι social media κολοσσοί εναντιώθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο σε αυτή την κίνηση, με το θέμα να καταλήγει στα δικαστήρια για να βρεθεί αν υπάρχουν ευθύνες.

Η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers απέρριψε την αίτηση των εταιρειών να απορριφθούν οι μηνύσεις εναντίον τους. Η απόφαση βασίζεται στο άρθρο 230 της Πρώτης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ, το οποίο ορίζει πως οι online πλατφόρμες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εκδότες περιεχομένου τρίτων, χωρίς όμως αυτό να προστατεύει το Facebook, το Instagram, το YouTube, το TikTok και το SnapChat από αυτές τις υποθέσεις. Οι μηνύσεις αφορούν την έλλειψη εργαλείων γονικού ελέγχου, προβληματικό σύστημα επιβεβαίωσης ηλικίας και δυσκολία διαγραφής ενός λογαριασμού.

Αυτή η απόφαση δεν επιβεβαιώνει πως οι πλατφόρμες είναι όντως υπεύθυνες για θέματα που προκαλούν ζημιά στα παιδιά αλλά κάνει την αρχή και για άλλες μηνύσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις