Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εγκρίθηκε η εξαγορά του Bexs Group από την Ebury

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της επέκτασής της διεθνώς.

Η Ebury, εταιρεία fintech που ειδικεύεται στις διεθνείς πληρωμές και το συνάλλαγμα ανακοινώνει με μεγάλη χαρά, ύστερα από την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, την εξαγορά του Bexs Group. Ο νέος φορέας στη Βραζιλία ονομάζεται Ebury Bank καθώς πλέον διαθέτει τοπική άδεια τραπεζικού ιδρύματος. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα προϊόντων συναλλάγματος και διεθνών πληρωμών.

Η εξαγορά αφορά το Bexs Group, συμπεριλαμβανομένης της Bexs Banco, που δραστηριοποιείται στο συνάλλαγμα και της Bexs Pay, που δραστηριοποιείται στις πληρωμές. Έτσι, διευρύνεται η δυνατότητα της Ebury να παρέχει λύσεις για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις διεθνείς πληρωμές τους, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις επιχειρήσεις της Βραζιλίας που δραστηριοποιούνται στον ψηφιακό τομέα. Επιπλέον, με την τεχνολογία του Bexs Group, η Ebury μπορεί να πραγματοποιεί στη Βραζιλία πληρωμές μεγάλης κλίμακας από το εξωτερικό, με στόχο να εντάξει 3.000 επιπλέον πελάτες στη χώρα, έως το 2025. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βραζιλία και ειδικά των μικρομεσαίων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην είσοδό τους στις διεθνείς αγορές.

Η ενίσχυση της παρουσίας της Ebury στη Λατινική Αμερική είναι μια βασική πτυχή της στρατηγικής ανάπτυξής της παγκοσμίως. Πλέον, η εταιρεία διαθέτει 38 γραφεία σε 25 χώρες, απασχολώντας περισσότερους από 1.700 εργαζομένους. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της επέκτασής της διεθνώς.

Ο Luiz Henrique Didier Jr, ED της Ebury Bank Brazil και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Bexs Group δήλωσε: «Η ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς σημαίνει ότι τώρα μπορούμε να επιταχύνουμε τη σύνδεση της Βραζιλίας με τις βασικές οικονομικές ζώνες του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την προσφορά μας στη Βραζιλία και ενισχύουμε την ηγετική μας θέση στην κάλυψη των αναγκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο διεθνές και ηλεκτρονικό εμπόριο, των επενδυτικών πλατφορμών και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς συναλλαγές».

Ο Fernando Pierri, Global Chief Commercial Officer της Ebury, είπε: «Αυτή η εξαγορά ανοίγει τεράστιες δυνατότητες στην Ebury να προσφέρει νέες υπηρεσίες συναλλάγματος σε εταιρείες της Βραζιλίας και να ενσωματώσει λύσεις πληρωμών σε πλατφόρμες διεθνούς εμπορίου. Ο κόσμος των διεθνών πληρωμών έχει ακόμα αρκετά θέματα προς επίλυση. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για να προτείνουμε λύσεις για την ανάπτυξη των πελατών μας διεθνώς, βελτιώνοντας διαρκώς την εμπειρία των υπηρεσιών μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις