Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SkyNRG: “Σήκωσε” 175 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων

Η επένδυση επιταχύνει τη μετάβαση της αεροπορικής βιομηχανίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Η εταιρεία βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων SkyNRG, με έδρα το Άμστερνταμ, συγκεντρώνει χρηματοδότηση ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ. Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Green Investments της Macquarie Asset Management.

Η SkyNRG ιδρύθηκε πριν από 14 χρόνια και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF), προμηθεύοντας την πρώτη εμπορική πτήση στον κόσμο, χρησιμοποιώντας SAF, το 2011. Σήμερα, η εταιρεία παρέχει SAF σε αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, όπως η Boeing και η KLM Royal Dutch Airlines, και είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο ενεργούς συμμετέχοντες στην αγορά SAF.

Η επένδυση επιταχύνει τη μετάβαση της αεροπορικής βιομηχανίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές. Μέχρι το 2050, η SkyNRG εκτιμά ότι τα κίνητρα για καθαρό μηδενικό ισοζύγιο και η αυξανόμενη πολιτική και ρυθμιστική υποστήριξη, θα δημιουργήσουν ζήτηση για επενδύσεις έως και 650 δισ. ευρώ στον τομέα και θα επιταχύνουν τη μετάβαση της αεροπορικής βιομηχανίας από τα ορυκτά καύσιμα αεροσκαφών.

Η χρήση SAF σε αεριωθούμενα αεροσκάφη μπορεί να οδηγήσει σε ελάχιστη μείωση των εκπομπών κατά 75% σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα.

Μέχρι το 2030, η SkyNRG στοχεύει να κατασκευάσει τις αποκλειστικές εγκαταστάσεις SAF στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις