Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πανεπιστήμιο του Cambridge: Πρωτοβουλία για επιτάχυνση των νεοφυών επιχειρήσεων

Οι ειδικοί θα καθοδηγήσουν νεοσύστατες επιχειρήσεις που ξεκινούν από ακαδημαϊκούς και αποφοίτους.

 

Εκατό κορυφαίοι επιχειρηματίες τεχνολογίας, επενδυτές και φορείς υπέγραψαν για να γίνουν ειδικοί σε μια νέα πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου του Cambridge, υποστηρίζοντας και επιταχύνοντας τους ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου. Οι ειδικοί θα καθοδηγήσουν νεοσύστατες επιχειρήσεις που ξεκινούν από ακαδημαϊκούς και αποφοίτους.

Τα πρώτα 100 άτομα που συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες προέρχονται από εταιρείες όπως η Stripe, η Graphcore, η FiveAI, η Arm, η Superhuman, η Google και η Balderton Capital.
Συνολικά, έχουν ιδρύσει πάνω από 100 εταιρείες με εκτιμώμενη αξία 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 800 νέες επιχειρήσεις σε τομείς όπως το deeptech (57%), η βιοτεχνολογία και οι βιοεπιστήμες (21%).

Επιπλέον, οι ιδρυτές του Πανεπιστημίου του Cambridge ανακοινώνουν στρατηγικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca, Babraham Labs, Hitachi Europe, Judge Business School και KPMG, οι οποίοι θα παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση.

Μεταξύ 2022 και 2023, οι εταιρείες τεχνολογίας του Cambridge έχουν συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τις 164 εταιρείες που άντλησαν χρηματοδότηση, το 45% ήταν εταιρείες pre-seed.

Μία πρόσφατη spinout του Cambridge είναι η Nu Quantum, η οποία συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια λίρες για να πρωτοπορήσει στην κβαντική δικτύωση υπολογιστών.

Οι αιτήσεις είναι ανοικτές στο πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης pre-seed. Οι επιτυχημένοι ιδρυτές θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις