Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Enterprise Greece και ΕΒΙΔΙΤΕ: Προωθούν τον γοργά αναπτυσσόμενο κλάδο της διαστημικής τεχνολογίας

Η υποστήριξη του συγκεκριμένου κλάδου αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Enterprise Greece, καθώς αν και μικρός διαθέτει δυναμική και εντυπωσιακή ανάπτυξη. Ο κλάδος στελεχώνεται πλέον από εξαιρετικά ταλαντούχους επιστήμονες και αποφοίτους επιστημών STEM [Science, Technology, Engineering, Mathematics].

H Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), διοργάνωσαν την Εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Διαστημικής Τεχνολογίας “SPACE TECH EXPO EUROPE” 2023, που πραγματοποιήθηκε από 14 έως 16 Νοεμβρίου 2023, στη Βρέμη της Γερμανίας. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στο ημερολόγιο της διαστημικής βιομηχανίας, αφού για τον εν λόγω κλάδο συνιστά κύρια πλατφόρμα δικτύωσης για δημιουργία νέων επιχειρηματικών συνδέσεων και συνεργασιών.

Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 10 εθνικά περίπτερα από ισάριθμες χώρες και περισσότερες από 650 εταιρείες από 40 χώρες, ενώ η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 10.000 επισκέπτες. Το πλήθος των επιχειρηματικών συναντήσεων εκτιμάται από τους διοργανωτές ότι ξεπέρασε τις 30.000. Παράλληλα, διοργανώθηκαν συνέδρια, σεμινάρια, καθώς και παρουσιάσεις όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 150 διακεκριμένοι ομιλητές του χώρου και δράσεις δικτύωσης στα εθνικά περίπτερα.

Η υποστήριξη του συγκεκριμένου κλάδου αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Enterprise Greece, καθώς αν και μικρός διαθέτει δυναμική και εντυπωσιακή ανάπτυξη. Ο κλάδος στελεχώνεται πλέον από εξαιρετικά ταλαντούχους επιστήμονες και αποφοίτους επιστημών STEM [Science, Technology, Engineering, Mathematics]. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην εν λόγω Έκθεση είναι η τρίτη συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια προσέγγισης της διεθνούς αγοράς. Η Εθνική συμμετοχή, αποτελούμενη από 10 δυναμικές εταιρείες του κλάδου, πραγματοποίησε περισσότερες από 600 επιχειρηματικές συναντήσεις με δυνητικούς πελάτες, διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις καθώς και εκπροσώπους χωρών, που αναμένεται να οδηγήσουν σε συνέργειες και στη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Οι ελληνικές εταιρείες του κλάδου, στοχεύοντας στην παγκόσμια αγορά, προωθούν από κοινού με την Enterprise Greece και την ΕΒΙΔΙΤΕ την εικόνα και την «επωνυμία» της ελληνικής διαστημικής τεχνολογίας και καινοτομίας παγκοσμίως ως συνώνυμη της ποιότητας, της ασφάλειας, της ταχύτητας και του σεβασμού στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου δήλωσε: «Η Enterprise Greece συνεχίζει την προώθηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται στην χώρα μας σε διεθνές επίπεδο. Ο τομέας της διαστημικής τεχνολογίας, στελεχωμένος από επιστημονικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης παράγει ερευνητικό έργο με πολλαπλές εφαρμογές στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ο κλάδος εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την εξωστρέφεια και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Η Enterprise Greece θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες του κλάδου για ενίσχυση της εξωστρέφειάς του, ενδυναμώνοντας το μήνυμα «SPACE TECHNOLOGY MADE IN GREECE».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΙΔΙΤΕ, κ. Αθανάσιος Πότσης είπε: «Το ελληνικό διαστημικό οικοσύστημα εδραιώνει τη θέση του στο χώρο της διαστημικής αγοράς στην Ευρώπη. Η συμμετοχή στην έκθεση Space Tech Expo Europe στη Βρέμη, χαρακτηρίστηκε από κατακόρυφη αύξηση της συμμετοχής ελληνικών εταιριών, οι οποίες παρουσίασαν με απόλυτη επιτυχία προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της Διαστημικής. Για πρώτη φορά, το ελληνικό οικοσύστημα παρουσιάστηκε οργανωμένα συμπεριλαμβάνοντας αντιπροσώπευση από startups (ESA Bic), τη βιομηχανία (ΕΒΙΔΙΤΕ), τα πανεπιστήμια (Si-Cluster) και την Enterprise Greece. Παρουσιάστηκαν καινοτόμες λύσεις και προϊόντα τόσο στον τομέα του Διαστήματος (upstream) όσο και στον τομέα των εφαρμογών (midstream & downstream), αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει περάσει στο επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας προκειμένου να συμμετέχει, επί ίσους όρους, σε μεγάλα διαστημικά ευρωπαϊκά προγράμματα (ESA & EUSPA)».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις