Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To VentureGarden γιορτάζει 10 χρόνια δράσης επιχειρηματικών ιδεών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας υλοποιείται στη Νότια Ελλάδα από το κέντρο επιχειρηματικότητας AHEAD του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.

 

Το VentureGarden, στα 10 χρόνια ζωής του,  καταγράφει ήδη 519 ιδέες, 150 επιχειρήσεις, 404 θέσεις εργασίας και 5,61 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στη Νότια Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ελλάδα από το κέντρο επιχειρηματικότητας AHEAD του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.

Το VentureGarden γιόρτασε τα δέκατα γενέθλιά του σε μια βραδιά γεμάτη ευχαριστίες, μουσική και διασκέδαση, με πρωταγωνιστές ανθρώπους με όραμα, αφοσίωση και φιλοδοξίες, έτοιμους να ξεκινήσουν το επιχειρηματικό τους ταξίδι ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Το VentureGarden απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους. Στη διάρκεια των 10 ετών δράσης του, απαριθμεί με επιτυχία 748 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στη νότια Ελλάδα. Επιπλέον, 519 ιδέες, 150 επιχειρήσεις, 404 θέσεις εργασίας και 5,61 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις είναι τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφουν την επιτυχία του προγράμματος με σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στις τοπικές οικονομίες. Έτσι, κοιτώντας μπροστά για τα επόμενα δέκα χρόνια, στόχος είναι η ανάπτυξη του δικτύου του VentureGarden καθώς και η εγκατάστασή του σε περισσότερες πόλεις δίνοντας έτσι νέες ευκαιρίες σε ανθρώπους με δημιουργικές ιδέες.

Τα 10 χρόνια δράσης του VentureGarden γιορτάστηκαν τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στο ξεκίνημα της εβδομάδας των Ευχαριστιών, με ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του BIOS με καλεσμένους συμμετέχοντες, δωρητές, χορηγούς, συνεργάτες αλλά και υποστηρικτές από την Αθήνα και το Ηράκλειο. Το πάρτι αποτέλεσε την ευκαιρία να δοθούν θερμές ευχαριστίες στον ιδρυτικό εθνικό δωρητή του προγράμματος The Hellenic Initiative, την παγκόσμια οργάνωση της Ελληνικής Διασποράς που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Το The Hellenic Initiative υποστηρίζει από το 2014 έως και σήμερα ανελλιπώς το πρόγραμμα, ενώ, χάρη στη δική του υποστήριξη, εξασφαλίζεται η δωρεάν συμμετοχή σε αυτό.

Τα στελέχη του Alba είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν την EMA Α.Ε για τη διαχρονική υποστήριξη του VentureGarden Αθήνα, όπως και τις επιχειρήσεις Logstail, Phaistos Networks και Fairlo που συνεισέφεραν ενεργά στην επιτυχία του προγράμματος σε Αθήνα και Ηράκλειο. Στο πλευρό του VentureGarden βρέθηκε και η συνεργαζόμενη ομάδα του BIZRUPT που υλοποιεί το VentureGarden Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκαν ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες του VentureGarden για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει αλλά και τη δυνατή κοινότητα αλληλοϋποστήριξης που έχουν χτίσει μέσα στα χρόνια.

Στο ξεκίνημα της βραδιάς, ο καθηγητής Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης του Alba Graduate Business School, επεσήμανε πως το νέο παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας βασίζεται στη καινοτομία και στην εξωστρέφεια και το VentureGarden, ο επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών του AHEAD, με τη δεκαετή λειτουργία του, συνδράμει σημαντικά σε αυτό το μοντέλο με τη στήριξη και ανάπτυξη περισσότερων από 150 επιχειρήσεων που καινοτομούν και δημιουργούν αξία. Σύμφωνα με τον Δρα Αξαρλόγλου, η λειτουργία του VentureGarden καταδεικνύει την προσήλωση του Alba στην αποστολή του να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα να συνδράμει στην ανάπτυξη της χώρας και του νέου παραγωγικού της μοντέλου.

Ευχαριστώντας τους δωρητές και χορηγούς, ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του AHEAD, δήλωσε σχετικά: «Μετά από 24 κύκλους του VentureGarden, 20 στην Αθήνα και 4 στο Ηράκλειο, το σημαντικότερο συμπέρασμα για εμάς είναι ότι η μυστική συνταγή για την επιτυχία βασίζεται τόσο στις συνεργασίες όσο και στην αλληλοϋποστήριξη. Δέκα χρόνια μετά, μας δίνει χαρά και ελπίδα το γεγονός ότι “VentureGardeners” από όλους τους κύκλους συναντήθηκαν, γέλασαν με την ψυχή τους και διασκέδασαν σαν να γνωρίζονται από καιρό. Επομένως, ας προσθέσουμε και τη φιλία στη συνταγή μας για ένα πιο δυνατό αποτέλεσμα».

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Μιχάλη Πρίντζου, Country Head, Greece στο The Hellenic Initiative, ο οποίος δήλωσε: «Φέτος γιορτάζουμε δέκα χρόνια επιχειρηματικής αριστείας με το VentureGarden. Δέκα χρόνια αφιερωμένα στην καλλιέργεια επιχειρηματικών ιδεών που μετατράπηκαν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις. Δέκα χρόνια που δημιούργησαν σημαντικά δίκτυα που συνέβαλαν στην ενδυνάμωση και ανάδειξη μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, όταν η χώρα μας το χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ. Ως Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative, αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με το Alba όλα αυτά τα χρόνια».

Στο πάρτι που ακολούθησε, οι “VentureGardeners” μοιράστηκαν μοναδικές στιγμές από την εμπειρία τους με το πρόγραμμα, έδωσαν ευχές για τους επόμενους κύκλους και αντάλλαξαν μεταξύ τους ιστορίες και φιλοδοξίες.

Με την ευκαιρία αυτής της γιορτής, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τον πέμπτο κύκλο VentureGarden Ηράκλειο για τον οποίο μόλις ανακοινώθηκαν οι αιτήσεις, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr έως τις 21/1/2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις