Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

instacar: Συνεργασία με την Big Blue Data Academy, για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των σπουδαστών της ακαδημίας στο Data Science

Η Big Blue Data Academy, παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα και γνώσεις σχετικά με τη μεθοδολογία και τα εργαλεία του Data Science, με τους σπουδαστές της να εφοδιάζονται, σε πρακτικό επίπεδο, με τις δεξιότητες που απαιτούνται από τους εργοδότες, σήμερα.

To instacar, η πρώτη πλήρως ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Big Blue Data Academy, για τη δημιουργία ενός πραγματικού project ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των σπουδαστών της ακαδημίας στο Data Science

Το instacar αναπτύσσει και αξιοποιεί τεχνολογικές εφαρμογές, ως βασικό συστατικό της λειτουργίας του καθώς και των υπηρεσιών που παρέχει στους χρήστες του. Η Big Blue Data Academy, παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα και γνώσεις σχετικά με τη μεθοδολογία και τα εργαλεία του Data Science, με τους σπουδαστές της να εφοδιάζονται, σε πρακτικό επίπεδο, με τις δεξιότητες που απαιτούνται από τους εργοδότες, σήμερα.

Το instacar και η Big Blue Data Academy, δημιούργησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Data Science Bootcamp’, ένα πραγματικό case study, για το οποίο έξι σπουδαστές της ακαδημίας συνεργάστηκαν με την ομάδα του instacar, δουλεύοντας σε ένα πραγματικό project μιας κορυφαίας εταιρείας στον κλάδο της και υλοποιώντας τρία έργα: το OCR Extraction Model, το Car Similarity Matching (NLP Approach) και το Website User Engagement.

Η πρώτη ομάδα δημιούργησε ένα αυτοματοποιημένο μοντέλο για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών του instacar, που μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση οχήματος. 

Η δεύτερη ομάδα σχεδίασε ένα πρόγραμμα αντιστοίχισης οχημάτων του instacar με οχήματα Ευρωπαίων προμηθευτών, έτσι ώστε να αποτυπώνονται τα δεδομένα της αγοράς (ανταγωνιστές, τιμές), επιτρέποντας την κατανόηση των αναζητήσεων και των προτιμήσεων των καταναλωτών καθώς και την αντιμετώπιση ενδεχομένων κενών στον στόλο οχημάτων της εταιρείας.  

Τέλος, η τρίτη ομάδα επικεντρώθηκε στην ανάλυση της αλληλεπίδρασης των επισκεπτών στην ιστοσελίδα του instacar, με σκοπό τη συλλογή και την αξιολόγηση δεδομένων σχετικά με τις προτιμήσεις τους, τις ανάγκες τους καθώς και τη στάση τους συνολικά για τη μετακίνηση. 

Ο Αντώνης Σαμοθράκης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του instacar ανέφερε σχετικά:Στο instacar, χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής μας, με στόχο τη συνεχή εξέλιξη των υπηρεσιών μας και των δυνατοτήτων της πλατφόρμας. Η στήριξη και η συμμετοχή σε πρωτοβουλίες όπως η Big Blue Data Academy αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πεποίθησής μας ότι η αγορά απαιτεί εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα του Data Science. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και να συνεισφέρουμε ως ομάδα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όχι μόνο για τους νέους αποφοίτους, αλλά και για όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε αυτόν τον τομέα.”

Η Big Blue Data Academy ιδρύθηκε το 2020 από επαγγελματίες Data Scientists που αντιλήφθηκαν την έλλειψη κατάρτισης ατόμων σε πρακτικές δεξιότητες στον τομέα του Data Science, Data Analytics και Data Engineering, λόγω της έντονης ζήτησης των δεξιοτήτων αυτών στην αγορά. Τα προγράμματά της ακαδημίας απευθύνονται σε αποφοίτους που θέλουν να μεταβούν γρήγορα στην αγορά εργασίας του Data Science αλλά και σε άτομα που αποφάσισαν να αλλάξουν την επαγγελματική τους κατεύθυνση. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις