Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι εταιρείες με την μεγαλύτερη αξία για το 2017 σύμφωνα με τη Brand Finance

H μεγάλη εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων ανακοινώνει κάθε χρόνο την λίστα με τις 500 μεγαλύτερες σε αξία επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με ένα αρκετά πολύπλοκο μοντέλο.

Για το 2017 η Apple έχασε τη πρώτη θέση μια και οι αναλυτές αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει χάσει τη τεχνολογική υπεροχή της με τον ανταγωνισμό να είναι σαφώς πιο έντονος. Η μεγάλη πτώση που είχε άφησε την πρώτη θέση στην Google, η οποία αύξησε την αξία της, όπως μεγάλη αύξηση είχαν και οι Facebook, Amazon, AT&T και ICBC.

Επίσης το ότι μέσα στη πρώτη δεκάδα υπάρχουν οκτώ τεχνολογικές εταιρείες και δίκτυα κινητής επικοινωνίας είναι ενδεικτικό της μεγάλης δύναμης της λεγόμενης «Νέας Οικονομίας».

Μπορείτε να βρείτε τη πλήρη έκθεση της Brand Finance εδώ.

Infographic: Google is the World's Most Valuable Brand, with Apple a Close Competitor | Statista

Από πού βγάζουν χρήματα οι μεγάλοι της τεχνολογίας;

Apple, Alphabet (η μητρική εταιρεία της Google), Microsoft, Amazon και Facebook πέρα απο μεγάλη εταιρική αξία έχουν και χρηματιστηριακή αξία με σχεδόν 3 τρις δολ. Το 2016 οι πέντε αυτές εταιρείες είχαν τζίρο 555 δισ. δολ. και κέρδη 96 δισ. δολ. Βέβαια έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Amazon με τζίρο 136 δισ.δολ. έχει κέρδη 2 δισ.

chart-five-tech-companies-revenues

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις