Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέος “κόμβος” καινοτομίας στο Τελ Αβίβ από το EIT

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) “εγκαινίασε” ένα νέο hub στο Τελ Αβίβ με στόχο να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους Ευρωπαίους και Ισραηλινούς επιχειρηματίες και όσους καινοτομούν γενικότερα.

Το νέο hub πρόκειται να ενδυναμώσει τις δραστηριότητες της κοινότητας του EIT στο Ισραήλ και να λειτουργήσει σαν “γέφυρα” ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά και τα Ισραηλινά οικοσυστήματα καινοτομίας. Επιπλέον, θα στηρίξει την κοινότητα του EIT στον στόχο της για έναν πιο “πράσινο”, υγιή και βιώσιμο πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο κέντρο θα προσφέρει επιχειρηματική υποστήριξη και εκπαίδευση παρέχοντας τεχνογνωσία, συνεργασίες και ενδυναμώνοντας έτσι τα δύο οικοσυστήματα. Το Hub θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ Ευρωπαίων και Ισραηλινών πρωτοπόρων, βοηθώντας τους να μετατρέψουν τις νέες ιδέες σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Το πρόγραμμα “Disrupt Me”, για παράδειγμα, θα συγκεντρώσει εταιρείες από την Ευρώπη και το Ισραήλ σε μια διαδικασία matchmaking.

Στο άνοιγμα του κέντρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παρευρέθησαν σημαντικά άτομα του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του Emanuele Giaufret (Πρέσβης της ΕΕ στο Ισραήλ), της Nili Shalev (Διευθύνουσα Σύμβουλος στη Διεύθυνση Έρευνας & Καινοτομίας σε Ισραήλ-Ευρώπη), του Rolf Nagel (Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΙΤ) αλλά και άτομα που καινοτομούν στις επιχειρήσεις, την έρευνα και την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο Πρέσβης της ΕΕ στο Ισραήλ, Emanuele Giaufret, δήλωσε: «Η έναρξη λειτουργίας ενός κόμβου του EIT στο Τελ Αβίβ αποτελεί ακόμη μια ένδειξη ότι η ευρωπαϊκή-ισραηλινή συνεργασία στην καινοτομία αυξάνεται. Αυτό πέρα από την επιτυχή συμμετοχή του Ισραήλ στο πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ και τις ευκαιρίες που παρέχονται στις ΜΜΕ. Η Ευρώπη και το Ισραήλ συνεχίζουν να κινούνται προς την καινοτομία και την έρευνα προς όφελος των πολιτών μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις