Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΙΚΕΑ Bootcamp: Ο πρώτος Startup accelerator από την IKEA

H IKEA σε συνεργασία με το Rainmaking, ένα παγκόσμιο δίκτυο επιχειρηματιών, δημιούργησε το IKEA Bootcamp, ένα τρίμηνο πρόγραμμα υποστήριξης και επιτάχυνσης ομάδων και ιδεών στις εγκαταστάσεις της ΙΚΕΑ στη Σουηδία το οποίο θα τρέξει το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Στόχος του προγράμματος είναι οι Startups να βοηθήσουν να λυθούν τα «Μεγάλα Προβλήματα» της IKEA τα οποία είναι η προσφορά ποιοτικών, προσιτών και εύχρηστων προϊόντων για ένα μεγάλο αριθμό καταναλωτών τα οποία θα λύνουν καθημερινά προβλήματα αλλά και η θετική επίπτωση που θέλει να έχει η ΙΚΕΑ στην κοινωνία αλλά και στον πλανήτη.

Τα αντικείμενα που ενδιαφέρουν την ΙΚΕΑ εκτείνονται σε πολλούς τομείς: νέες τεχνολογίες,  λιανικό εμπόριο, εξυπηρέτηση πελατών, σχεδίαση προϊόντων, βιωσιμότητα, καινοτομία στην διατροφή, βιομηχανική παραγωγή, ανάλυση δεδομένων και φυσικά Logistics και προμηθευτές.

Θα επιλεγούν δέκα Startups, θα τους δοθούν 20.000 ευρώ για την ανάπτυξη της ιδέας τους, θα έχουν χώρους γραφείων στο ΙΚΕΑ Range & Supply Democratic Design Center στο Almhult στη Σουηδία και φυσικά υποστήριξη απ’ όλα τα σχετικά τμήματα της IKEA αλλά από το Rainmaining.

Στο τέλος υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω επένδυσης αλλά και χρήσης των νέων προϊόντων και υπηρεσιών από την ΙΚΕΑ, με εσωτερική ή εξωτερική συνεργασία, και δεν ζητείται μετοχικό μερίδιο.

Οι αιτήσεις έχουν ήδη ανοίξει και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 6 Αυγούστου 2017. 21-22 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι ομάδες και το πρόγραμμα αρχίζει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής στο IKEA Bootcamp θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις