Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΒΕΑ: 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Το 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, θα πραγματοποιηθεί 1-2 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, και 3 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν οι A.C.C.I.-Open Days με μοναδικά workshops και mentoring sessions, που θα παρουσιάσουν ειδήμονες του χώρου.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας1-2 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, και 3 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν οι A.C.C.I.-Open Days με μοναδικά workshops και mentoring sessions, που θα παρουσιάσουν ειδήμονες του χώρου.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των γυναικών που καταφέρνουν να γκρεμίσουν «γυάλινες οροφές» και να δημιουργήσουν νέα παραδείγματα, αναδεικνύοντας τα θετικά χαρακτηριστικά της γυναικείας ηγεσίας, όπως η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, οι αυξημένες ικανότητες διαχείρισης αλλαγών, ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων, αυξάνεται συνεχώς. Ωστόσο, ο δρόμος για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών παραμένει μακρύς. Το έμφυλο μισθολογικό χάσμα, η περιορισμένη πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών σε κεφάλαια, η έλλειψη δικτύων και καθοδήγησης εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρά εμπόδια στον δρόμο προς την ισότητα και, βεβαίως, παραμένουν οι διακρίσεις και τα κοινωνικά στερεότυπα σε σχέση με το ρόλο που πρέπει να έχουν οι γυναίκες.

Στην κατεύθυνση της άρσης αυτών των στερεοτύπων αυτή φιλοδοξεί να συμβάλει το 2ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους ομιλητών και ομιλητριών, υψηλόβαθμων στελεχών και επιχειρηματιών το Φόρουμ είναι μια μοναδική ευκαιρία για όσους το παρακολουθήσουν να επεκτείνουν το δίκτυό τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους και να προάγουν τη διάχυση καινοτόμων ιδεών.

Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

-Chetna Gala Sinha, Founder/Chair of Mann Deshi Bank and Mann Deshi Foundation

-Manuela Doutel Haghighi, Global Customer Success Account Director της Microsoft

-Barbara Clarke, Founder and Board Chair of The Impact Seat Foundation

-Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης

-Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

-Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

-Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης

-Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank

-Σοφία Καλομενίδου, Εταίρος, Ελεγκτικές Υπηρεσίες EY Ελλάδος

-Μαριάννα Χατζάκου, Μέλος ΔΣ ΜΕΒΓΑΛ

-Νίκη Γιαβρόγλου, CEO Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια ΑΕ

-Αλεξία Μάντζαρη, Ιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος A.S. Marine Ltd.

-Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστήμιου

-Μάρα Νικολαΐδη, Πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Για το πρόγραμμα του Φόρουμ και δηλώσεις συμμετοχής: www.iwef.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις