Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

3η θέση και Χάλκινο Μετάλλιο για την Ομάδα ‘’Minders’’, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Ομάδα Ρομποτικής του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ‘’Minders’’ διαγωνίστηκε στην Κατηγορία Future Innovators, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που πραγματοποιήθηκε στον Παναμά από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2023 και ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο.

Ο Ευάγγελος, ο Αλέξανδρος και ο Οδυσσέας όταν ξεκινούσαν τη σχολική τους ζωή στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση και πέρναγαν την πόρτα του «μεγάλου Σχολείου», δεν ήξεραν ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα αποκτούσαν το Χάλκινο Μετάλλιο και την 3η θέση ως Μαθητική Ομάδα ‘’Minders’’, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που πραγματοποιήθηκε στον Παναμά.

Η Ομάδα Ρομποτικής του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ‘’Minders’’ διαγωνίστηκε στην Κατηγορία Future Innovators, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που πραγματοποιήθηκε στον Παναμά από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2023 και ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης  Ευάγγελος Δασκαλόπουλος,  Αλέξανδρος Ηλιάδης και ο Οδυσσέας Κεσεντές παρουσίασαν το project ‘’Aqua Byte – Rising Data’’ και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 451 ομάδες μαθητών από 93 χώρες, από όλο τον κόσμο. 

Το project ‘’Aqua Byte – Rising Data’’ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης για λύσεις δεδομένων cloud που προσφέρουν επιλογές με λιγότερους πόρους, γρήγορη παροχή, χαμηλό κόστος, μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα και υψηλή ευελιξία στην κάλυψη αναγκών των πελατών. Αποτελεί μια εταιρεία startup που στοχεύει στην εκθετική ανάπτυξη των διαδικτυακών υπηρεσιών και κατά συνέπεια των κέντρων δεδομένων.

Όπως μας ανέφερε ο Αλέξανδρος «Το project έχει να κάνει με server farms τα οποία θα τοποθετούμε κάτω από το νερό σε βάθος 50m ώστε να εκμεταλλευτούμε τις χαμηλές θερμοκρασίες που ευδοκιμούν σε αυτά τα βάθη. Έτσι στοχεύουμε σε ψύξη των servers πιο αποτελεσματικά, με λιγότερη ενέργεια και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση ακμάζει. Με το project αυτό στοχεύουμε να βοηθήσουμε εταιρείες όπως η Facebook να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους με ένα πιο βιώσιμο (sustainable) τρόπο

Ο Οδυσσέας συμπλήρωσε για το project «Η βασική ιδέα του project μας ‘Aqua Byte – Rising Data’ είναι η καταβύθιση εγκαταστάσεων αποθήκευσης και επεξεργασίας πληροφοριών (server farms) σε μορφή κυλινδρικών δωματίων (server rooms) στο βυθό της θάλασσας περίπου στα 50m. Αξιοποιώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού σε αυτά τα βάθη η ψύξη των υπολογιστών (servers) που φιλοξενούν δεδομένα θα γίνεται με φυσικό τρόπο. Έτσι, τα κόστη για την ψύξη τους, που τυπικά αντιστοιχούν στο 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας σε παρόμοιες εγκαταστάσεις στην επιφάνεια της γης, θα μειωθούν δραματικά και θα έχουμε ένα αρκετά μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Και οι τρεις μαθητές εξίσου αισθάνονται ότι σε όλη αυτή την παγκόσμια επιτυχία τους, καθοριστική συμβολή είχαν οι προπονητές τους που ανέλαβαν την προετοιμασία τους,  ο IT Manager, Υπεύθυνος  Ρομποτικής και Προπονητής της Ομάδας Ρομποτικής κύριος Δημήτρης Μωραΐτης καθώς και οι Προπονητές Ρομποτικής Ιάσονας Ταούκης και Θάνος Κοτσόκολος, απόφοιτοι του Σχολείου.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση με τη Μαθητική Ομάδα ‘’Minders’’ έχει  κερδίσει συνολικά 9 φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO και έχει συμμετάσχει σε 8 Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με σπουδαίες παγκόσμιες διακρίσεις, ειδικά βραβεία, ενώ ακόμη τέσσερις φορές έχει βρεθεί στην πρώτη δεκάδα του κόσμου.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, μέσω της συστηματικής προετοιμασίας των μαθητών της στον Όμιλο Ρομποτικής από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, συνεχίζει να ανεβάζει υψηλά τον πήχη στην εκπαίδευση της Ρομποτικής, των Νέων Τεχνολογιών και της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Στην ιδέα και στο όραμα των ‘’Minders’’ πίστεψαν σπουδαίες εταιρείες οι οποίες υποστήριξαν τη Μαθητική Ομάδα ως Χορηγοί.  

Χορηγός Εργαστηριακών Υποδομών και Τεχνολογικού Εξοπλισμού Ομίλου Ρομποτικής:  VIVA.COM  

Platinum Sponsor:

SUNLIGHT GROUP 

Gold Sponsors: 

DIGITAL REALTY

ΕΘΝΙΚΗ FACTORS

PROMETHEUS TECHNOLOGIES

Silver Sponsors:

 INFO QUEST TECHNOLOGIES

SKROUTZ

ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

Sponsors: 

INTERTRADE HELLAS

SOFTEX

WINGS ICT SOLUTIONS 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις