Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Ένα «ταξίδι» στον κόσμο της επιχειρηματικότητας από το retail στο digital marketing στο νέο επεισόδιο

Μην χάσετε το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού «ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ» αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL

Ο τηλεοπτικός «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» και ο Γιάννης Διονάτος έρχονται αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL για να μας ξεναγήσουν στα μονοπάτια του μαγικού κόσμου της τεχνολογίας. Ειδικότερα, στο νέο επεισόδιο θα κάνουμε ένα επιχειρηματικό «ταξίδι» που θα ξεκινήσει από το χώρο του retail, θα περάσει μέσα από το digital marketing, έπειτα θα κάνουμε μια στάση στους επενδυτικούς αγγέλους και στο τέλος θα φτάσουμε  στην Ιταλία. Εκεί θα γνωρίσουμε μια ελληνική εταιρεία που έχει κερδίσει το 15% της ιταλικής αγοράς… μέσα από την Ελλάδα!

Η πρώτη μας καλεσμένη θα είναι η Μαντλέν Μπαλατλιάν, η CEO της e-satisfaction, του κορυφαίου Ελληνικού Customer Feedback Solution. Πιο συγκεκριμένα, το e–satisfaction.com είναι μια τεχνολογική λύση που εφαρμόζεται στην αγορά του retail, συλλέγοντας και αξιοποιώντας το feedback των καταναλωτών. Με το e-satisfaction.com, οι retailers μπορούν να αξιοποιήσουν το feedback των πελατών τους για να βελτιώσουν τα operations τους, αλλά και για να το customer loyalty και τα conversion rates τους, αυξάνοντας την αξία κάθε πελάτη και την ικανοποίησή του. Η πλατφόρμα του περιλαμβάνει μια σειρά από μηχανισμούς συλλογής feedback από πολλά διαφορετικά touchpoints, online και offline, οι οποίοι συνδυάζονται με μηχανισμούς segmentation και close the feedback loop μετατρέποντας το feedback των καταναλωτών σε συζήτηση και κάθε συζήτηση σε ενέργεια. Η παραπάνω μεθοδολογία κάνει το feedback απλό, αλλά και δίνει τον τρόπο με τον οποίο κάθε συζήτηση με έναν πελάτη μετατρέπεται σε κερδοφορία.

Στην συνέχεια της εκπομπής θα γνωρίσουμε τον Δημήτρη Παπουτσή, Founder και CEO της Globe One Digital, ενός από τα κορυφαία digital agencies στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Globe One Digital προσφέρει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών, που εκτείνονται από την υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού, performance marketing, web design, μέχρι development, SΕΟ, διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ καλύπτει και τομείς όπως είναι η διαχείριση περιεχομένου, τα data analytics και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, διατηρώντας γραφεία και στις 4 χώρες, ενώ από την Αθήνα καλύπτει και τις ανάγκες των πελατών της στην Κύπρο.

Ο επόμενος καλεσμένος θα είναι ο Ραφαήλ Κοντός, Director του Theti Club, της πρώτης Ομάδας Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Σκοπός του Theti Club είναι να αναπτύξει την δράση των επιχειρηματικών αγγέλων, ανάγοντάς τους σε θεσμό επιχειρηματικότητας. Έχοντας ως επενδυτικό στόχο τη χρηματοδότηση 10 – 15 νέων εταιρειών σε ετήσια βάση, το Theti Club, φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που οι ελληνικές startup εταιρείες εξασφαλίζουν χρηματοδότηση και να τις βοηθήσει να κατακτήσουν διεθνείς αγορές.

Τέλος, στο νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού «ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ» θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Γρηγόρη Γιαννούκο, Σύμβουλος στρατηγικής του ομίλου RBS και Γενικό Διευθυντή της ΜΑΤ ΑΕ. Η RBS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διάθεσης ταμειακών συστημάτων και εφαρμογών λογισμικού κατάλληλων τόσο για την συναλλακτική δραστηριότητα, όσο και την λειτουργική διαχείριση των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανικής.

Όλα τα προϊόντα της RBS, σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και παράγονται στην Ελλάδα, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της θυγατρικής της εταιρείας, ΜΑΤ Technology Α.Ε. Στη διάρκεια της πολυετούς δραστηριότητας της εταιρείας, τα προϊόντα της έχουν καταστεί συνώνυμα της υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας στη συνείδηση των χρηστών τους.

Από την άλλη, η ΜΑΤ Technology Α.Ε. είναι μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες και η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα, στον τομέα σχεδίασης και κατασκευής συστημάτων Λιανικής Πώλησης και συστημάτων Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων. Τα προϊόντα της εταιρείας, πέραν της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους, ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής και μοναδικές λειτουργικές δυνατότητες, παρέχοντας έτσι στους χρήστες την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις σύγχρονες μορφές διενέργειας των συναλλαγών και κυρίως να ανταπεξέλθουν στην πίεση που υφίστανται από τις μεγάλες και οργανωμένες επιχειρήσεις του κλάδου. Τα τελευταία 10 χρόνια, η MAT έχει διαθέσει στην ελληνική και στην ιταλική κυρίως αγορά (≈40%), περισσότερα από 500.000 τέτοιου είδους συστήματα, που ικανοποιούν τους φορολογικούς κανονισμούς καθώς και τις απαιτήσεις της αγοράς των χωρών αυτών.

Φυσικά, όποιος το επιθυμεί μπορεί να δει το επεισόδιο σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL.

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις