Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η CIRCTEC συγκεντρώνει 150 εκατ. ευρώ για τη μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης ελαστικών μέσω πυρόλυσης στην Ευρώπη

Η CIRCTEC έχει αναπτύξει μια ιδιόκτητη τεχνολογία για την αποσύνθεση παλαιών ελαστικών μέσω πυρόλυσης.

Η βρετανική startup ανακύκλωσης CIRCTEC συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας ανακύκλωσης ελαστικών μέσω πυρόλυσης στο τέλος του κύκλου ζωής τους στην Ευρώπη στο Delfzijl της Ολλανδίας.

Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 75 εκατ. ευρώ με επικεφαλής τις Novo Holdings και AP Moller Holding και επιχορηγήσεις ύψους 22,5 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση των Κάτω Χωρών.

Τα απορριπτόμενα ελαστικά ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία, συσσωρεύονται σε χώρους υγειονομικής ταφής και ρυπαίνουν τα οικοσυστήματα με τοξικές ουσίες.

Η CIRCTEC έχει αναπτύξει μια ιδιόκτητη τεχνολογία για την αποσύνθεση παλαιών ελαστικών μέσω πυρόλυσης (μια διαδικασία που μετατρέπει τα απόβλητα σε πολύτιμα υλικά μέσω θερμικής αποσύνθεσης σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο) και για την αναβάθμιση των προϊόντων σε υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένα χημικά και ανανεώσιμα καύσιμα.

Σε πλήρη δυναμικότητα, το εργοστάσιο Delfzijl θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει περίπου το 5% των 3,6 εκατομμυρίων τόνων ελαστικών στο τέλος του κύκλου ζωής τους που παράγονται στην Ευρώπη ετησίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις