Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Διερευνά έκδοση επί πληρωμή για τον βοηθό AI

Στοχεύει να ανταγωνιστεί άλλους τεχνολογικούς γίγαντες, όπως οι Google, Microsoft, OpenAI και Anthropic, οι οποίες προσφέρουν επί του παρόντος μηνιαίες συνδρομές για τα chatbots τους με τιμή μεταξύ 20 και 25 $.

Η Meta Platforms διερευνά τη δυνατότητα λανσαρίσματος μιας έκδοσης επί πληρωμή του βοηθού της που λειτουργεί με AI, καθώς στοχεύει να ανταγωνιστεί άλλους τεχνολογικούς γίγαντες στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς η Meta συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη και επιδιώκει να εδραιωθεί ως ηγέτης στον τομέα.

Το Meta AI, που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το τελευταίο μοντέλο μεγάλης γλώσσας της εταιρείας που ονομάζεται Meta Llama 3, είναι ήδη διαθέσιμο δωρεάν σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων της Meta, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Instagram, Facebook και Messenger. Ο βοηθός AI μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες με διάφορες εργασίες, όπως η παροχή προτάσεων για εστιατόρια, δημιουργία κινούμενων εικόνων και εικόνων υψηλής ποιότητας, επίλυση μαθηματικών προβλημάτων και σύνταξη επαγγελματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ιστότοπο MetaAI  ή τη δημιουργία εικόνων από κείμενο σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Imagine, επί του παρόντος σε έκδοση beta στο WhatsApp και στον ιστότοπο MetaAI.

Ενώ τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η τιμολόγηση της πιθανής premium έκδοσης του Meta AI παραμένουν άγνωστα, οι δυνατότητες AI της Meta, ιδιαίτερα στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε μοναδικές προσφορές για τον επί πληρωμή βοηθό της. Η εισαγωγή ενός premium επιπέδου θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το ανταγωνιστικό τοπίο των βοηθών AI, καθώς η Meta εντάσσεται στις τάξεις των Google, Microsoft, OpenAI και Anthropic, οι οποίες προσφέρουν επί του παρόντος μηνιαίες συνδρομές για τα chatbots τους με τιμή μεταξύ 20 και 25 $.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις