Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TEDxPatras 2023: Έρχεται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Πάνω από 25 φορείς από διάφορους τομείς της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως έρευνα, εκπαίδευση, κοινωνική επιχειρηματικότητα, περιβάλλον, πολιτισμός, γυναικεία ενδυνάμωση και δημόσια διακυβέρνηση, θα συμβάλουν στο “γεφύρωμα” των ιδεών και στην ενεργή συμμετοχή προσφέροντας πολυδιάστατες προοπτικές στον κοινωνικό διάλογο.

Το TEDxPatras 2023 ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, παρέχοντας ένα πλατύ φάσμα δραστηριοτήτων και ευκαιριών για διαδραστική συμμετοχή. Με το κεντρικό θέμα “Bridging Within”, το φετινό TEDxPatras είναι ένα κάλεσμα για αναζήτηση και διαμόρφωση των γεφυρών μεταξύ μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Πάνω από 25 φορείς από διάφορους τομείς της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως έρευνα, εκπαίδευση, κοινωνική επιχειρηματικότητα, περιβάλλον, πολιτισμός, γυναικεία ενδυνάμωση και δημόσια διακυβέρνηση, θα συμβάλουν στο “γεφύρωμα” των ιδεών και στην ενεργή συμμετοχή προσφέροντας πολυδιάστατες προοπτικές στον κοινωνικό διάλογο.

Η φετινή διοργάνωση του TEDxPatras δίνει μεγάλη έμφαση στις παράλληλες δράσεις και στα εργαστήρια. Τα Fireside Chats και οι παρουσίες των φορέων στο Community Alley θα προσφέρουν πλούσιες ευκαιρίες για διαδραστική συμμετοχή.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά εργαστηρίων που καλύπτουν θέματα από την αντιμετώπιση των ασυνείδητων προκαταλήψεων στο χώρο εργασίας των γυναικών (Lean In Network Greece-Athens), τις στρατηγικές πρόληψης και διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών (WWF Greece), τη δημοκρατική συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Vouliwatch), την εμπειρία των ατόμων με αναπηρία (Co2gether), την αειφορία στα αγρο-διατροφικά συστήματα (MedINA), τις κοινωνικές επιχειρήσεις (SeDiHUB), τη γνωριμία με τη φύση του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού (ΟΦΥΠΕΚΑ), την εξερεύνηση της εναλλακτικής διδασκαλίας ως εργαλείο εκπαίδευσης (ΑΣΤΟ – Επικοινωνούμε) και πολλά άλλα.

Στο φετινό Community Alley του TEDxPatras θα συμμετάσχουν δυναμικά οι εξής φορείς: Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, Mosaic, WE LEAD, Women Act, ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή, Φλέβα Ζωής, Talking Hands, Κόβω-Ράβω, Καρναβαλικό Κομιτάτο, CoLab. Η παρουσία τους συμβολίζει την πολυμορφία και την ευρύτητα των πρωτοβουλιών που θα προσφέρονται στους συμμετέχοντες.

Το TEDxPatras, στην προσπάθειά του να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα, έχει προηγουμένως συνεργαστεί με το Liminal για την εκπαίδευση της οργανωτικής ομάδας σε θέματα προσβασιμότητας, συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, συνεργάστηκε με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και τον ΟΛΠΑ για την οργάνωση μιας ποδηλατοβόλτας που επιδίωξε την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης, καθώς και με το Bloode, την υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα και τη Φλέβα Ζωής για την οργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το TEDxPatras 2023 αποτελεί μια ευκαιρία για όλες και όλους να εμβαθύνουν στην κατανόηση του δημόσιου λόγου και της συμμετοχής σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις