Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon Web Services: Ανακοινώνει το πρώτο ευρωπαϊκό Outpost Testing Lab στην Ελλάδα

Με αυτόν τον τρόπο επεκτείνεται περαιτέρω η παρουσία της AWS στη χώρα, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

 

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ευρωπαϊκού Outpost Testing Lab (OTL) στην Ελλάδα. Μέσω του εν λόγω προγράμματος, πελάτες, συνεργάτες, αλλά και εσωτερικές ομάδες της εταιρείας θα έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων και servers των AWS Outposts, και θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μικρής διάρκειας δοκιμές χωρίς χρέωση. Με αυτόν τον τρόπο επεκτείνεται περαιτέρω η παρουσία της AWS στη χώρα, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα AWS Outposts, αποτελούν ένα σύνολο πλήρως διαχειριζόμενων υπολογιστικών και αποθηκευτικών λύσεων που επιτρέπουν στους χρήστες να χειρίζονται υποδομές της AWS εντός των εγκαταστάσεων τους, έχοντας πρόσβαση σε όλο το εύρος των υπηρεσιών και των εργαλείων που προσφέρει η AWS. Η εν λόγω υβριδική λειτουργία επιτρέπει σε οργανισμούς αφενός να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο της IT υποδομής τους και αφετέρου να απολαμβάνουν τις δυνατότητες κλιμάκωσης και αποκλιμάκωσης της χρήσης και το μειωμένο λειτουργικό κόστος που προσφέρει το cloud. Κάνοντας χρήση των AWS Outposts, οι πελάτες της AWS μπορούν εύκολα να μεταφέρουν εφαρμογές και λειτουργίες στο AWS Cloud, ή να τις χρησιμοποιήσουν σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες της AWS όπως είναι το AWS Direct Connect ή το VPN που προσφέρει η εταιρεία, ώστε να δημιουργήσουν ασφαλή και αποκλειστική σύνδεση με το cloud.

Το νέο AWS Outpost Testing Lab της Ελλάδας είναι το πέμπτο στον κόσμο και το πρώτο που δημιουργείται στην Ευρώπη. Με την έναρξη της λειτουργίας του, η AWS αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση της για παροχή καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών στους πελάτες της στην περιοχή.

Στο πλαίσιο δηλώσεων του στο περιθώριο του συνεδρίου AWS re:Invent 2023, o Cameron Brooks, General Manager, EMEA Public Sector της AWS ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την ανακοίνωση του πρώτου ευρωπαϊκού Outpost Testing Lab στην Αθήνα. Η Ελλάδα επιδεικνύει αξιοσημείωτο ενθουσιασμό για την υιοθέτηση του cloud και τον ψηφιακό μετασχηματισμό και είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της χώρας μέσω αυτής της πρωτοβουλίας. Ωστόσο, οι επενδύσεις μας στη χώρα δεν περιορίζονται μόνο στο εν λόγω πρόγραμμα. Έχουμε ήδη δημιουργήσει το AWS Edge Location στην Ελλάδα, έχουμε ανοίξει το τοπίκό μας γραφείο στην Αθήνα, έχουμε ανακοινώσει το έργο Smart Island και την εγκατάσταση της Τοπικής Ζώνης, προχωράμε με προγράμματα κατάρτισης, όπως το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μαζί με το Υπουργείο Εργασίας και Τη ΔΥΠΑ με στόχο την κατάρτιση 1.000 ατόμων σε δεξιότητες cloud, κάνουμε ειδικές εκπαιδεύσεις για άτομα με νευροδιαφοροποιήσεις, το πρόγραμμα AWS re:Start και πολλά άλλα».

Το AWS Outpost Testing Lab προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε πελάτες και συνεργάτες να κάνουν δοκιμές λειτουργίας των διαδικασιών τους σε περιβάλλον AWS Outposts πριν προχωρήσουν σε χρήση σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Η εν λόγω υπηρεσία είναι ιδιαίτερα επωφελής για οργανισμούς με ευαίσθητα δεδομένα ή απαιτήσεις συμμόρφωσης, καθώς τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την τεχνολογία χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόσθετο κόστος.

«Έχουμε ήδη παρατηρήσει ιδιαίτερα θερμό ενδιαφέρουν για το Outpost Testing Lab, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, και πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του cloud», συμπλήρωσε ο Cameron Brooks. «Η δέσμευσή μας για την Ελλάδα είναι μεγάλη και θέλουμε πραγματικά να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού και της οικονομικής προόδου της χώρας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις