Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JA Greece: O πρωθυπουργός και 50 κορυφαίες προσωπικότητες γίνονται Ιnspirational Mentors για μαθητικές “Startups”

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδέχθηκε και φέτος την πρόσκληση και είναι Inspirational Mentor στην "Εικονική Επιχείρηση" που δημιουργείται στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Χαϊδαρίου

O θεσμός των Inspirational Mentors από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας, Junior Achievement Greece, έρχεται για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους Startups. Ειδικότερα, το JA Greece προσκάλεσε κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο να εμπνεύσουν και να υποστηρίξουν μαθητικές “Startup” που συμμετέχουν στον δημοφιλή διαγωνισμό “Εικονική Επιχείρηση” κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα/Μαθητικός Διαγωνισμός “Εικονική Επιχείρηση – Company Program” του JΑ Greece, για μαθητές/τριες και σπουδαστές/τριες από 15 έως και 21 ετών, τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συμμετέχει στον θεσμό κάθε χρόνο από το ξεκίνημά του το 2021-22, αποδέχθηκε και φέτος την πρόσκληση και είναι Inspirational Mentor στην “Εικονική Επιχείρηση” που δημιουργείται στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Χαϊδαρίου.

Μέντορες θα είναι, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, και οι υφυπουργοί Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ακόμα, ο εκδότης του Startupper Mag και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», Γιάννης Διονάτος, θα είναι μέντορας στο ΕΠΑ.Λ. Δοξάτου Δράμας.

«Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Kυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και όλες τις σημαντικές προσωπικότητες που αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια στα παιδιά μας, μέσω του πρωτότυπου θεσμού Inspirational Mentors JΑ Greece», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του JA Greece, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Αιμίλιος Κυριάκου και τόνισε:

«O θεσμός των Inspirational Mentors είναι ιδιαίτερης αξίας διότι προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να έχουν άμεση επικοινωνία με προσωπικότητες που δύσκολα θα μπορούσαν να γνωρίσουν διαφορετικά, ανοίγει τους ορίζοντές τους, ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και δίνει ώθηση στα όνειρά τους. Η Ελλάδα πλέον, φέρνει παγκόσμιες πρωτιές στη μαθητική επιχειρηματικότητα, και μάλιστα διαδοχικές. Τα παιδιά μας κέρδισαν επί δύο συνεχόμενες χρονιές το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο του Junior Achievement, μεταξύ 40 συμμετοχών από όλη την Ευρώπη! Το 2022, η μαθητική “επιχείρηση” “Μicrogreens-Magicgreens”από το Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς κέρδισε το πρώτο βραβείο του JA Europe/GΕΝ-Ε και την επόμενη χρονιά, το 2023, η “Ιsometricks” από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έφερε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα! Παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμά μας και στεκόμαστε αρωγοί στα νέα παιδιά για την οικοδόμηση μίας ακμάζουσας, δημιουργικής νέας γενιάς», δήλωσε ο κ. Κυριάκου.

Ο Γενικός Διευθυντής του JΑ Greece, Αργύρης Τζικόπουλος, εξήγησε πως η στήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και όλων των Inspirational Mentors έχει κάνει τα παιδιά να νιώσουν πως η συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντική και έτσι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. «Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές/συμβούλους επιχειρηματικότητας του JA Greece που αξιοποιούν την εμπειρία της επικοινωνίας με τους Ιnspirational Mentors με τον καλύτερο τρόπο και ετοιμάζονται να μας εντυπωσιάσουν και φέτος με τις καινοτόμες μαθητικές τους “Startup”», τόνισε ο κ. Τζικόπουλος.

Οι Inspirational Mentors “υιοθετούν” από μια μαθητική “Startup” και έχουν δύο συναντήσεις με την ομάδα που υποστηρίζουν. Στην πρώτη διηγούνται στα παιδιά το δικό τους success story για να τα εμπνεύσουν και στην δεύτερη υποστηρίζουν ενεργά την επιχειρηματική ιδέα της μαθητικής ομάδας. Μαγνητοσκοπούν επίσης ένα Inspirational video στο οποίο μοιράζονται με το ευρύ κοινό την σπουδαιότερη συμβουλή επιτυχίας/ευτυχίας που έδωσαν στα παιδιά.

Το τμήμα επικοινωνίας του JA Greece πραγματοποιεί την αρχική οργάνωση και όταν φθάνει η ώρα να ξεκινήσουν οι συναντήσεις συμμετέχει στο Inspirational Mentoring ολόκληρη η ομάδα του οργανισμού. Η δράση εξελίσσεται μέσω πλατφόρμας στην οποία ο/η Ιnspirational Mentor διαθέτει το δικό του/της ψηφιακό δωμάτιο με την ομάδα του/της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις