Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GameTree: “Σήκωσε” χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων

Η πλατφόρμα καταπολεμά την τοξική συμπεριφορά και προωθεί θετικές συνδέσεις μεταξύ των παικτών.

 

Η GameTree, μια gaming startup που ενώνει τους gamers με νέους φίλους και παιχνίδια για να παίξουν, εξασφάλισε 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Seed.

Η αμερικανο-ουκρανική εταιρεία ξεκίνησε από τους Dana Sydorenko και John Uke το 2019 και στοχεύει στη δημιουργία κοινοτήτων τυχερών παιχνιδιών χωρίς αποκλεισμούς, μη τοξικών και με γνώμονα τη φιλία σε παγκόσμια κλίμακα.

Το gaming, η μεγαλύτερη βιομηχανία ψυχαγωγίας στον κόσμο βάσει μεγέθους και εσόδων, επηρεάζεται σοβαρά από τοξικές συμπεριφορές και πρακτικές αποκλεισμού.

Η GameTree στοχεύει στην αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων στην κοινότητα του gaming, παρέχοντας μια πλατφόρμα όπου οι παίκτες μπορούν να συνδεθούν σε ένα θετικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον.

Από το 2019, η ομάδα έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εφαρμογή LFG για να βρει φίλους παίκτες, να λάβει προσωπικές προτάσεις παιχνιδιών και να συντονίσει συνεδρίες παιχνιδιού. Είναι διαθέσιμο και σε iOS και Android.

Η πλατφόρμα έχει διευκολύνει πάνω από 2.000.000 συνδέσεις παικτών τα τελευταία τρία χρόνια μέσω AI Psychological Matching, συστάσεων παιχνιδιών.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκαν οι Corazon Capital, Full Stack Ventures, Goodwater Capital, 32-Bit Ventures, Expert Dojo και Overwolf.

Συμμετείχαν επίσης άγγελοι επενδυτές , συμπεριλαμβανομένου του Sam Yagan, πρώην CEO της Match Group. Phil Schwarz, ο οραματιστής μάρκετινγκ πίσω από την επιτυχία του Tinder. Coddy Johnson, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Activision-Blizzard. Victor Yushchenko, πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας· και ο Felix LaHaye, Διευθύνων Σύμβουλος της United Esports και ο Nicolas Stehle, Διευθύνων Σύμβουλος της Scalefast BU.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις