Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Strong by Form : “Σήκωσε” 5,2 εκατ. δολάρια για μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στο σκυρόδεμα και τον χάλυβα

Η τεχνολογία Woodflow της εταιρείας αναπτύσσει σύνθετα υλικά με βάση το ξύλο για ελαφριές εφαρμογές υψηλής απόδοσης, προσφέροντας μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα συμβατικά δομικά υλικά όπως το σκυρόδεμα και ο χάλυβας.

 Η Strong by Form, μια κορυφαία ισπανική tech startup, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του γύρου χρηματοδότησης seed, συγκεντρώνοντας 5,2 εκατομμύρια δολάρια.
Η τεχνολογία Woodflow της εταιρείας αναπτύσσει σύνθετα υλικά με βάση το ξύλο για ελαφριές εφαρμογές υψηλής απόδοσης, προσφέροντας μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα συμβατικά δομικά υλικά όπως το σκυρόδεμα και ο χάλυβας.
Επιπλέον, το Woodflow είναι αποδοτικό ως προς τα υλικά, επιτυγχάνοντας την αντοχή του σκυροδέματος στο 1/10 του βάρους του και εξοικονομώντας το 75% των δέντρων που απαιτούνται για τη στήριξη ενός φορτίου σε σύγκριση με τη διασταυρούμενη ξυλεία (η κορυφαία τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ξύλινων κτιρίων σήμερα).
Πολλαπλά επίπεδα λογισμικού είναι ενσωματωμένα σε όλα τα προϊόντα Woodflow. Αυτά περιλαμβάνουν ιδιόκτητο λογισμικό δομικής βελτιστοποίησης και το λογισμικό κατασκευής Strong by Form, το οποίο χρησιμοποιείται για τη λειτουργία της ρομποτικής διαδικασίας κατασκευής υψηλής παραγωγικότητας με στόχο την ενίσχυση της μετάβασης από την επιτόπια στην εκτός εργοταξίου κατασκευή.
Το Woodflow έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία επικεντρώνεται επί του παρόντος στις κατασκευές και ήδη αναπτύσσει ένα project με την Deutsche Bahn, ενώ εξερευνά άλλες αγορές χάρη στη στενή σχέση της με το BMW Group.
Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η CMPC Ventures, ο εταιρικός βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων της CMPC, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χαρτοπολτού και χαρτιού στον κόσμο. Παράλληλα με την CMPC Ventures, η χρηματοδότηση περιλαμβάνει επενδύσεις από τις CiRi Ventures, MAIF Avenir Ventures, Teampact Ventures, Climate Insiders, Core Angels, Savia Ventures, Family Offices και εταιρικά επιχειρηματικά κεφάλαια Symbia VC, FINSA και VX Ventures.
Η Strong by Form θα χρησιμοποιήσει την επένδυση για να διπλασιάσει το μέγεθός της και να κατασκευάσει μια βιομηχανική μονάδα παραγωγής. Οι νέες προσλήψεις θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, ενώ θα προστεθεί επίσης μια πλήρης ομάδα παραγωγής.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις