Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ADAPTIT: Η εξωστρέφεια της έφερε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και διεύρυνση συνεργασιών

Ο όμιλος προσφέρει λύσεις για τομείς όπως είναι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, η ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών, οι «έξυπνες» πόλεις, οι μεταφορές, η κυβερνοασφάλεια κ.ά.

Του Θανάση Λασκούδη

Την ADAPTIT GmbH όπου εδρεύει στην Γερμανία με στόχο την εξυπηρέτηση της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία, με μεγάλη έμφαση στην τοπική αγορά.
Την ADAPTIT BULGARIA με δραστηριότητες στη Βουλγαρία και στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, έχοντας συμμετάσχει σε έργα υποδομής μεγάλης κλίμακας τόσο για το δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Την TELCOSERV που ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την εγκατάσταση, την παραμετροποίηση, τη συντήρηση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και δικτύου. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των παραδοσιακών δικτύων τηλεπικοινωνιών αλλά και στην ανάπτυξη υποδομών ζωτικής σημασίας, εναρμονίζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες.

Τέλος η HELIOS EUROPE Technologies, με έδρα το Ντίσελντορφ, όπου ιδρύθηκε από την ADAPTIT σε συνεργασία με την Fujian Helios. Η εταιρεία παρέχει λύσεις βελτιστοποίησης τηλεπικοινωνιών και ασύρματων δικτύων και παρέχουν διευρυμένες υπηρεσίες σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον κύριο Τζαφέρη, εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών για το 2023 θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2022, ενώ η συνολική αύξηση κύκλου εργασιών την τελευταία πενταετία ανέρχεται σε 350%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Για το 2024 προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να κινούνται στα 5,5 εκατ. ευρώ.

«Η στρατηγική μας για τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει σταθερή. Θα βασιστούμε στο πραγματικά αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό μας, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι και σκοπεύουμε να ενισχύσουμε. Θα βασιστούμε στις αξίες μας, όπου με ευθύνη, ακεραιότητα, ηθική και ειλικρίνεια θα φροντίσουμε να φέρουμε καινοτομία και υπεραξία σε πελάτες και συνεργάτες. Έχουμε κτίσει ισχυρές βάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε ενεργά και με θετικό πρόσημο στα έργα ψηφιοποίησης του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Τέλος, έχουμε σχεδιάσει νέες επενδύσεις, που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας», δήλωσε ο Αθανάσιος Τζαφέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ADAPTIT.

Στο πελατολόγιο της ADAPTIT περιλαμβάνονται οργανισμοί όπως η BUYIN, η κοινή εταιρεία των Deutsche Telekom & Orange Group για την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού βελτιστοποίησης ραδιοκάλυψης 4G/5G, η Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ταυτόχρονα, η ελληνική εταιρεία έχει συμμετάσχει σε έργα όπως η ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένου Συστήματος API, για τη διενέργεια του προελέγχου επιβατών που ταξιδεύουν από αεροδρόμια χωρών εκτός Σένγκεν για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και εκείνο για την ασφάλεια των δομών φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών.


Επιπλέον, για το 2024 το επενδυτικό πλάνο του ομίλου 
ADAPTIT ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υποδομών κρίσιμης σημασίας, την ενίσχυση των συνεργασιών και την περαιτέρω επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Οι πυλώνες ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν τη δραστηριοποίηση σε τομείς αιχμής, όπως είναι η κυβερνοασφάλεια για τη Βιομηχανία, οι λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality – AR) για τους Service Providers, τη Βιομηχανία και τα Logistics, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιούν τις δυνατότητες των drones, αλλά η επέκταση του Data Center, καθώς και η επένδυση σε νέες υποδομές. Επιπλέον, ο όμιλος εταιρειών ADAPTIT συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών FTTH.

«Το 2023 ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις για εμάς, με υπευθυνότητα και συνέπεια όμως κατορθώσαμε να παραδώσουμε με μεγάλη επιτυχία τα ιδιαιτέρως σημαντικά και απαιτητικά έργα που είχαμε αναλάβει. Προσδοκούμε ότι το 2024 θα συνεχίσουμε την πορεία μας με την ίδια επιτυχία, ανταποκρινόμενοι σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις», επεσήμανε ο Βασίλης Καραβασίλης, Γενικός Διευθυντής του ομίλου ADAPTIT.

Στα άμεσα πλάνα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος ADAPTIT συνεργάζεται με γνωστούς οίκους, όπως είναι η TeamViewer, η Netscout – Arbor, η ΙΒΜ, η Opengear, η Nozomi Networks, η ADVA και η Spirent.

Η ADAPTIT είναι ένας όμιλος εταιρειών, που αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων ψηφιακών τεχνολογιών σε μεγάλες εταιρείες από τους χώρους των τηλεπικοινωνιών, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, του δημοσίου τομέα, των μεταφορών και του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Ο όμιλος προσφέρει λύσεις για τομείς όπως είναι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, η ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών, οι «έξυπνες» πόλεις, οι μεταφορές, η κυβερνοασφάλεια κ.ά.

Η ADAPTIT απασχολεί περίπου 170 εργαζόμενους, έχοντας ενισχύσει την ομάδα της με 50 άτομα κατά τη διάρκεια του 2023, ενώ ο αριθμός προσλήψεων που έχει προγραμματιστεί και για το 2024 είναι 50 άτομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις