Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Amazon συνεργάζεται με τη SpaceX

Η Amazon ανέθεσε στη SpaceX τη διεξαγωγή τριών εκτοξεύσεων για τη μεταφορά των δορυφόρων της Project Kuiper σε χαμηλή γήινη τροχιά. Οι εκτοξεύσεις αυτές θα χρησιμοποιήσουν τον αξιόπιστο πύραυλο Falcon 9 της SpaceX και έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα του 2025.

Η Amazon, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εκτόξευση των διαδικτυακών δορυφόρων της και αυτό οδήγησε σε μία συμμαχία με την SpaceX.

Η συνεργασία μεταξύ του Jeff Bezos και του Elon Musk, είναι πλέον επίσημη. Η Amazon ανέθεσε στη SpaceX τη διεξαγωγή τριών εκτοξεύσεων για τη μεταφορά των δορυφόρων της Project Kuiper σε χαμηλή γήινη τροχιά. Οι εκτοξεύσεις αυτές θα χρησιμοποιήσουν τον αξιόπιστο πύραυλο Falcon 9 της SpaceX και έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα του 2025.

Το Project Kuiper το δορυφορικό ευρυζωνικό δίκτυο της Amazon σε χαμηλή γήινη τροχιά είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί το Starlink της SpaceX. Ο Jeff Βezos ο ιδιοκτήτης της Αmazon είναι ιδιοκτήτης και της Βlue Οrigin μιας διαστημικής εταιρείας που έχει φτάσει μόνο σε υποτροχιακά επίπεδα με το όχημα εκτόξευσης New Shepard το οποίο προορίζεται για διαστημικό τουρισμό χωρίς να έχει φτάσει ακόμη σε τροχιά.

Ο πύραυλος βαρέων μεταφορών Νew Glenn της Blue Origin έχει καθυστερήσει ενώ η παρθενική του πτήση έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος και η Amazon δέχεται πιέσεις από μια εντολή της ομοσπονδιακής επιτροπής επικοινωνιών. H εντολή αδειοδότησης για το 2020  υποχρεώνει την Amazon να εκτοξεύσει τους μισούς από τους 3.236 δορυφόρους του Project Kuiper μέχρι το 2026 και τους υπόλοιπους μέχρι το 2029 για να διατηρησει την αδειά της. Η Amazon αντιμετωπίζει επίσης πιέσεις από τις μετόχους της λόγω μιας πρόσφατη αγωγής που την επέκρινε για αποφυγή συνεργασίας με τη SpaceX της κορυφαίας εταιρείας εκτοξεύσεων.

Η είσοδος της Amazon στη δορυφορική ευρυζωνική αγορά αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τη Starlink της SpaceX η οποία λειτουργεί σήμερα πάνω από 5.000 δορυφόρους και οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην παροχή παγκόσμιας ευρυζωνικής πρόσβασης με τη Starlink να στοχεύει απευθείας στους καταναλωτές και το project Kuiper να σχεδιάζει να εξυπηρετήσει μεμονωμένους πελάτες αλλά και επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις