Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gecko Robotics: Νέα χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την defence tech Startup

Η εταιρεία αναπτύσσει ρομπότ που αξιολογούν την ασφάλεια και την κατάσταση των υποδομών σε βιομηχανίες όπως της άμυνας του πετρελαίου και της μεταποίησης

Η αμερικανική Startup Gecko Robotics συγκέντρωσε 100 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη των ρομπότ της, τα οποία  αξιολογούν την ασφάλεια και την κατάσταση των υποδομών σε βιομηχανίες όπως της άμυνας, του πετρελαίου και της μεταποίησης.

Η εταιρεία έχει ως έδρα το Πίτσμπουργκ, και μεταξύ των πελατών της περιλαμβάνεται το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έλαβε μια νέα επένδυση ως επέκταση του περσινού γύρου της σειράς C, αυξάνοντας την αποτίμηση της εταιρείας σε 633 εκατ. δολάρια. Το US Innovative Technology Fund και το Founders Fund θα αναλάβουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Gecko, την Τρίτη.

Μια από τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο θα αναλάβει και ο  Trae Stephens, του Founders Fund, ο οποίος είναι παράλληλα συνιδρυτής της εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Anduril Industries. Μάλιστα, ο Stephens δήλωσε ότι η επένδυση του στη Gecko Robotics έγινε «επειδή ο χώρος βιομηχανικής συντήρησης είχε παραμεληθεί για τόσο καιρό». Ακόμη πρόσθεσε ότι «η Gecko Robotics λύνει βασικά στρατηγικά προβλήματα που υπάρχουν σε όλο το οικοσύστημα εθνικής ασφάλειας». Στο διοικητικό συμβούλιο θα είναι και ο Gaetano Crupi, Διευθύνων Σύμβουλος στην US Innovative Technology.

Η Gecko Robotics παρουσιάζει καινοτόμα προϊόντα στη διασταύρωση δύο αναπτυσσόμενων κατηγοριών startups: της τεχνητής νοημοσύνης και της αμυντικής τεχνολογίας. Ακόμη, χρησιμοποιεί λογισμικό και προηγμένη ρομποτική με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους πελάτες της να διατηρήσουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία για τον στρατό. Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να τη βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της Πυρηνικής Τεχνολογίας της και συνεχίζει να βοηθάει το Πολεμικό Ναυτικό στη συντήρηση του στόλο του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις