Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Bard, το AI chatbot της Google αναβαθμίζεται με το Gemini, το μοντέλο AI επόμενης γενιάς της Google

Η ενημέρωση ακολουθεί μια σειρά από άλλες βελτιώσεις στο Bard, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του μόλις πριν από 8 μήνες.

Η Google Bard, το Generative AI chatbot της εταιρείας και ανταγωνιστής του Ghat gpt, λαμβάνει μια ενημέρωση που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητές του. Η εταιρεία λέει ότι το Bard θα τροφοδοτείται τώρα από το Gemini, το νεότερο και πιο προηγμένο μοντέλο AI της Google, δίνοντας στο chatbot πιο προηγμένη συλλογιστική, σχεδιασμό, κατανόηση και άλλες δυνατότητες.

Το Gemini έρχεται σε τρία μεγέθη, Ultra Pro και Nano, επιτρέποντάς του να λειτουργεί από κινητές συσκευές έως κέντρα δεδομένων. Η ανάπτυξη του Gemini σε Nano θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Αρχικά το Bard θα αναβαθμιστεί με μια έκδοση του Gemini Pro. Το επόμενο έτος, η Google θα παρουσιάσει το Βard Αdvanced, το οποίο θα δώσει πρόσβαση στο καλύτερο μοντέλο AI ξεκινώντας από το Gemini Ultra.

Η έκδοση του Bard με Gemini Pro θα γίνει για πρώτη φορά διαθέσιμη στα αγγλικά σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, ενώ περισσότερες γλώσσες και χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προστεθούν σύντομα.

Οι βελτιώσεις θα κάνουν το Bard πιο ικανό όσον αφορά πράγματα όπως η κατανόηση και η σύνοψη του περιεχομένου, η συλλογιστική και πολλά ακόμα. Η ενημέρωση ακολουθεί μια σειρά από άλλες βελτιώσεις στο Bard, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του μόλις πριν από 8 μήνες. Τους τελευταίους μήνες, η εμπειρία AI έχει βελτιωθεί με λειτουργίες όπως η δυνατότητα απάντησης σε ερωτήσεις σχετικά με βίντεο YouTube, καθώς και η αξιοποίηση των εφαρμογών της Google, όπως το Gmail, τα Docs, το Drive, καθώς και άλλες υπηρεσίες Google. Μπορεί επίσης να ελέγξει ξανά τις απαντήσεις του για να καθορίσει εάν το AI έχει “παραισθήσεις”, δηλαδή όταν παρέχει μια απάντηση βασισμένη σε ψευδείς πληροφορίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις