Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft και ReGeneration πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία εκμάθησης AI στην Ελλάδα 

Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία εκμάθησης AΙ στη χώρα, ξεκινάει στις 11 Δεκεμβρίου. Προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων και απορρόφηση του 50% από τη Microsoft και το ReGeneration.

 

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1000 άτομα από όλη τη χώρα με στόχο την άμεση απασχόληση τουλάχιστον του 50%. Με ίση εκπροσώπηση γυναικών & ανδρών, το πρόγραμμα απευθύνεται για πρώτη φορά και σε άτομα έως 55 ετών με ή χωρίς εκπαιδευτικό υπόβαθρο STEM ή/και επιστήμης υπολογιστών. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την εκπαιδευτική ενότητα που ταιριάζει καλύτερα στις γνώσεις, στους στόχους και στα επαγγελματικά τους σχέδια.

Πιο αναλυτικά: Με στόχο την κάλυψη θέσεων εργασίας που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης 1.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται η σύμπραξη της Microsoft με το ReGeneration, για 4η συνεχή χρονιά. Από το 2020, η συνεργασία των 2 οργανισμών μετράει ήδη 1.300 ωφελούμενους και επίτευξη προσλήψεων έως 100% σε οργανικές θέσεις εργασίας από μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, με διακράτηση των προσλήψεων άνω του 90%.

Η νέα πρωτοβουλία εκμάθησης δεξιοτήτων συνδυάζει την αξιοποίηση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων της Microsoft και την τεχνογνωσία του ReGeneration. Το «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft», όπως τιτλοφορείται το πρόγραμμα, θα λειτουργήσει ως ένα «σχολείο», το οποίο θα παρέχει στους ωφελούμενους γνώση αιχμής και πρακτική εξοικείωση με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

• Χίλιοι (1000) ωφελούμενοι από όλη τη χώρα θα βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές απασχόλησης τους στην τεχνολογία, με όχημα τη δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, που θα λάβουν από τη Microsoft, στο πλαίσιο του «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft».

• Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες & νέους στην αγορά εργασίας αλλά, για πρώτη φορά, και σε άτομα έως 55 ετών.

• Tο «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft», αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία δωρεάν εκμάθησης δεξιοτήτων ΑΙ και έρχεται να απαντήσει στις ανάγκες της αγοράς για ταλέντα που μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά την τεχνητή νοημοσύνη, για την επίλυση καθημερινών επιχειρηματικών προβλημάτων.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί online μέσω Microsoft Teams με την ενεργή συμμετοχή εξειδικευμένων καθηγητών, δίνοντας έτσι ίσες ευκαιρίες και σε άτομα από την Περιφέρεια. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα λάβουν Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης Εκπαίδευσης, από την Code.Hub. Ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν στο βιογραφικό τους πιστοποιητικό «Microsoft AI», το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση.

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 11 Δεκεμβρίου 2023 στις 14.00’ και οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.regeneration.gr/regen-academy/ai-360-school-by-microsoft/

Το The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με στρατηγικό δωρητή το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις