Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iPhone 16 Pro: Θα είναι αυτό το πρώτο AI iphone της Apple;

Νέες φήμες υποστηρίζουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα δώσει έμφαση στην ενεργοποίηση των ΑΙ χαρακτηριστικών του μέσω φωνητικών εντολών

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως -εκ των έσω- για το iPhone 16 Pro αναφέρουν ότι η Apple ετοιμάζεται να το λανσάρει ως το πρώτο “AI iPhone”, σύμφωνα με όσα σημείωσε σε άρθρο του ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, κάνοντας κάποιες προβλέψεις, οι οποίες σπάνια πέφτουν έξω.

Μία από τις προβλέψεις του είναι ότι τα επόμενα flagship iPhone και συγκεκριμένα τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα είναι τα πρώτα με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες AI, καθώς όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Apple προχώρησε στην αναδιάρθρωση στο τμήμα της Siri και ενσωμάτωσε ομάδες για το AIGC (Artificial Intelligence Generated Content) και LLM (Large Language Models).

Ακόμη, η Apple θα δώσει έμφαση στην ενεργοποίηση των ΑΙ χαρακτηριστικών του μέσω φωνητικών εντολών, μιας και έχει αφιερώσει πολλούς πόρους στην βελτιστοποίηση των specs της Siri. Ο Ming-Chi Kuo αναφέρει ότι όλες οι εκδόσεις του iPhone 16 θα έχουν αναβαθμισμένα μικρόφωνα σε σημαντικό βαθμό, ενώ θα έχουν καλύτερη αντοχή στο νερό και καλύτερο SNR (signal to noise ratio).

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση των μικροφώνων, που θα προμηθεύσουν οι AAC και Goertek, θα ανεβάσει και την τιμή που θα τα αγοράσει η Apple κατά τουλάχιστον 100-150% πάνω από το iPhone 15, όπως αναφέρει ο Ming-Chi Kuo.

Τέλος, ο αναλυτής υπογραμμίζει πως ένα από τα selling points του επόμενου iPhone θα είναι οι ΑΙ δυνατότητες της Siri, δεδομένου ότι ο αμερικανικός κολοσσός είδε πως η Google εκμεταλλεύεται την AI στα smartphones, ειδικά με το Google Pixel 8 Pro.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις