Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διάκριση της Netcompany-Intrasoft στα Bravo Sustainability Awards 2023

Η εταιρική πρωτοβουλία «Νetcompany-Ιntrasoft ΥOUTH - Στηρίζοντας έμπρακτα τη νέα γενιά» βραβεύτηκε ανάμεσα σε 466 πρακτικές του πυλώνα «Κοινωνία» του θεσμού.

Η Netcompany-Intrasoft, η μεγαλύτερη εταιρεία Πληροφορικής της χώρας, διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, καθώς η εταιρική πρωτοβουλία «Νetcompany-Ιntrasoft ΥOUTHΣτηρίζοντας έμπρακτα τη νέα γενιά» βραβεύτηκε ανάμεσα σε 466 πρακτικές του πυλώνα «Κοινωνία» του θεσμού.

Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει προγράμματα πρακτικής άσκησης, υποστήριξης φοιτητικών ομάδων και ΜΚΟ, δωρεές τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία, εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και μαθητών, υποτροφίες, αλλά και τις δύο κορυφαίες δράσεις, «Ανακαλύπτοντας τον κλάδο της Πληροφορικής» και «Περισσότερες Γυναίκες στoν κλάδο της Πληροφορικής». Η πρώτη αφορά στη στρατηγική συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «The Tipping Point», όπου μέντορες της Netcompany-Intrasoft συναντούν διαδικτυακά μαθητές και μαθήτριες σχολείων σε απομακρυσμένες πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των περιοχών αυτών και των ευκαιριών που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Η δεύτερη δράση, φιλοδοξεί να εμπνεύσει τη νέα γενιά κοριτσιών, ώστε να οραματιστούν το μέλλον τους στον κλάδο, αίροντας, έτσι, πιθανά στερεότυπα.

O κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft σχολίασε: «Το πρόγραμμα Νetcompany-Ιntrasoft ΥOUTH αγκαλιάζει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το Δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο, με στόχο να βοηθήσει τη νέα γενιά να κατακτήσει τους στόχους της. Σήμερα λοιπόν είμαστε ιδίαιτερα χαρούμενοι γιατί η βράβευση αυτή, από μία τόσο μεγάλη μερίδα ενεργών πολιτών και αξιολογητών, αναδεικνύει τη δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα και στην κοινωνική πρόοδο. Αποτελεί δέσμευσή μας να στεκόμαστε δίπλα στους νέους, βοηθώντας στη δημιουργία ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για όλες και όλους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις