Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tacto συγκεντρώνει 50 εκατ. ευρώ για λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας με AI

H Tacto βοηθά τους μεσαίου μεγέθους βιομηχανικούς οργανισμούς να διαχειριστούν την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των αλυσίδων εφοδιασμού.

Η Tacto, το γερμανικό λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για μελλοντικές αλυσίδες εφοδιασμού, ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μέσος βιομηχανικός οργανισμός δαπανά το 50% των εσόδων του για προμήθειες. Ωστόσο, πολλοί οργανισμοί προμηθειών βασίζονται σε μη αυτόματες ροές εργασίας και αδιαφανή υπολογιστικά φύλλα, παρά την πολυπλοκότητα της διαχείρισης εκατοντάδων προμηθευτών.

Η Tacto έχει αναπτύξει ένα κεντρικό λειτουργικό σύστημα για μελλοντικές αλυσίδες εφοδιασμού σε μεσαίου μεγέθους βιομηχανίες.

Το λογισμικό που βασίζεται σε AI βελτιστοποιεί όλες τις ροές εργασιών προμηθειών, διασφαλίζει βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού και επιτρέπει την αποτελεσματική προμήθεια υλικών. Αυτοματοποιεί τις χειροκίνητες εργασίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι απαραίτητες για την κανονιστική συμμόρφωση με διάφορους νόμους περί εφοδιαστικής αλυσίδας.

Χωρίς την Tacto, οι οργανισμοί πρέπει να προσλάβουν περίπου δύο επιπλέον άτομα αποκλειστικά για να συμμορφωθούν με τους επερχόμενους κανονισμούς ESG.

Το AI της Tacto μπορεί επίσης να εντοπίσει δυνατότητες εξοικονόμησης κόστους έως και 10% των δαπανών προμηθειών, αναλύοντας τις ευμετάβλητες εξελίξεις των τιμών σε βασικούς παράγοντες κόστους (π.χ. τιμές πρώτων υλών και ενέργειας) σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και συγκρίνοντάς τις με τις πραγματικές τιμές που καταβάλλονται

Η χρηματοδότηση καθοδηγείται από την Sequoia Capital και την Index Ventures. Οι υφιστάμενοι επενδυτές Visionaries Club, Cherry Ventures και UVC Partners συμμετείχαν επίσης στον γύρο χρηματοδότησης.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης προϊόντων και η εταιρεία θα επενδύσει σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους πελάτες να αυτοματοποιήσουν όλες τις ροές εργασιών προμηθευτών και συμμόρφωσης, να εξοικονομήσουν χρήματα μέσω της βελτιστοποίησης του κόστους υλικών και να μειώσουν τις εκπομπές μέσω βιώσιμων προμηθειών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις