Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Στρατηγική συνεργασία με τα Συνδικάτα των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί την πρώτη συνεργασία αυτού του είδους μεταξύ του τεχνολογικού κλάδου και των συνδικάτων.

Η συμφωνία του τεχνολογικού γίγαντα με την Εργατική Ομοσπονδία (AFL-CIO), η οποία στοχεύει στην ενημέρωση των εργαζομένων και στην καταγραφή των αντιδράσεών τους στην εφαρμογή εργαλείων AI, χαρακτηρίζεται ιστορική.


Οι αναλυτές περιγράφουν τη συμφωνία συνεργασίας στην οποία κατέληξε η Microsoft με τα εργατικά συνδικάτα ως ιστορική. Γιατί στοχεύει στη δημιουργία ενός ανοικτού διαλόγου σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τον αντίκτυπό της στους εργαζόμενους.

Η ομοσπονδία του American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations (AFL-CIO) «αγκαλιάζει» 60 διαφορετικά συνδικάτα των ΗΠΑ που αντιπροσωπεύουν 12,5 εκατομμύρια εργαζομένους.

Η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία με την AFL-CIO, η οποία επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Στην ενημέρωση των εργαζομένων, την εκπαίδευση τους σχετικά με τα νέα εργαλεία AI αλλά και την καταγραφή των αντιδράσεων τους όσο ενσωματώνεται η τεχνητή νοημοσύνη σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί την πρώτη συνεργασία αυτού του είδους μεταξύ του τεχνολογικού κλάδου και των συνδικάτων σε μια περίοδο που η ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και η δυναμική διείσδυση σε πολλούς τομείς προκαλούν ένα φόβο στο εργατικό δυναμικό της χώρας όσον τις συνέπειες που μπορεί να έχουν και την πιθανότητα της απώλειας θέσεων εργασίας.

Ο Brad Smithπρόεδρος της Microsoft, τόνισε ότι «Θα μπορούσα να πω ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ μια θέση εργασίας. Αλλά δεν θα ήμουν ειλικρινής. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει και να καταργήσει κάποια τμήματα της εργασίας των ανθρώπων. Έτσι, δουλεύοντας απευθείας με συνδικάτα, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι η AI θα εξυπηρετήσει τελικά τους εργαζόμενους στη χώρα». 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της AFL-CIO, Liz Schullerδήλωσε ότι «Αυτή η είναι μια ιστορική συμμαχία. Η συνεργασία αυτή αντικατοπτρίζει την αναγνώριση του στρατηγικού ρόλου που θα διαδραματίσουν οι εργαζόμενοι στην ανάπτυξη ,εφαρμογή αλλά και θεσμοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και των συναφών τεχνολογιών».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις