Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Drive Now Pay Later: Klarna και CarTrawler φέρνουν την υπηρεσία ΒΝPL σε 250 συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά sites

Η Klarna εισέρχεται στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων αξίας 122 δισ. δολαρίων, μία αγορά που ιστορικά χρησιμοποιούνταν οι πιστωτικές κάρτες.

Η Klarna, η κορυφαία παγκοσμίως υπηρεσία πληρωμών και αγορών με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με την CarTrawler, τον κορυφαίο πάροχο B2B τεχνολογικών λύσεων ενοικίασης αυτοκινήτων στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία. Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να πληρώνουν για την ενοικίαση αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας όλες τις ευέλικτες λύσεις πληρωμών της Klarna, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Buy Now Pay Later (BNPL) με άτοκες δόσεις, όταν κάνουν κράτηση σε περισσότερες από 70 αεροπορικές εταιρείες και σε πάνω από 250 ταξιδιωτικά sites.

Η CarTrawler συγκεντρώνει πάνω από 2.000 παρόχους ενοικίασης αυτοκινήτων και μεταφορών σε μια πλατφόρμα κρατήσεων που επιτρέπει σε 250 αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία να προσφέρουν υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο και παραγγελίας οχήματος για μεταφορά. Χάρη στη συνεργασία, η Klarna είναι διαθέσιμη σε 25 sites αεροπορικών εταιρειών σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Vueling, TAP Air Portugal και Eurowings. Οι δύο εταιρείες εργάζονται από κοινού για να προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερες ιστοσελίδες στο άμεσο μέλλον.

Το 2022 δαπανήθηκαν συνολικά 122 δισ. δολάρια για την ενοικίαση αυτοκινήτων παγκοσμίως, ποσό που αυξάνεται με ρυθμό άνω του 7% ετησίως. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δαπανών γινόταν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, αλλά η νέα συνεργασία παρέχει στους καταναλωτές έναν άλλο τρόπο πρόσβασης στην πίστωση για την ενοικίαση αυτοκινήτων.

Οι άτοκες BNPL λύσεις της Klarna έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τους καταναλωτές από το να συσσωρεύουν μεγάλα ανεξόφλητα ποσά. Η εταιρεία δανειοδοτεί μόνο όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους καταλληλόλητας σε κάθε συναλλαγή, οι οποίοι δίνουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του καταναλωτή, σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες. Όταν ένας πελάτης παραλείπει μια πληρωμή, η Klarna περιορίζει αυτόματα την πρόσβαση στις πιστωτικές υπηρεσίες για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους. Όλα αυτά τα μέτρα οδηγούν σε απώλειες που είναι μικρότερες του 1%, 30-40% χαμηλότερες από των εταιρειών πιστωτικών καρτών.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις μεθόδους πληρωμών μας στους ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη μέσω της συνεργασίας με την CarTrawler” δήλωσε η Raji Behal, Επικεφαλής της Δυτικής και Νότιας Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ιρλανδίας της Klarna. “Η παροχή ευέλικτων επιλογών πληρωμής στους καταναλωτές και η δυνατότητα κατανομής του κόστους μεγαλύτερων αγορών, όπως αυτή της ενοικίασης αυτοκινήτου, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική”.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο CEO της CarTrawler, Peter O’Donovan, δήλωσε: “Η ζήτηση των καταναλωτών για καινοτόμες, ευέλικτες επιλογές πληρωμής συνεχίζει να αυξάνεται και η συνεργασία μας με την Klarna, έναν αξιόπιστο πάροχο BNPL, δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να προσφέρουν στους πελάτες τους περισσότερες επιλογές και έλεγχο του προϋπολογισμού τους όσο αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτων και τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί άμεση ανταπόκριση στις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει σε όλο το ταξιδιωτικό μας δίκτυο παγκοσμίως για τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις στην αγορά, και είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την επιχείρησή μας σύμφωνα με αυτό που θέλουν και χρειάζονται οι πελάτες. Για τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς μας συνεργάτες, η μεγαλύτερη ευελιξία στις επιλογές των καταναλωτών μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες ευκαιρίες για την αύξηση των εσόδων από συμπληρωματικές υπηρεσίες”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις