Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AI: Μπαίνει δυναμικά στη δημοσιογραφία – Συμφωνία OpenAI και Axel Springer

Σε συνεργασία με την OpenAI, την καλιφορνέζικη εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, προχωρά ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer

 

Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer, εκδότης μεταξύ άλλων της εφημερίδας ταμπλόιντ Bild, ανακοίνωσε σήμερα μια συνεργασία με την OpenAI, την καλιφορνέζικη εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, με την εταιρεία να πληρώνει τον γερμανικό όμιλο για να παρέχει περιεχόμενο σε απαντήσεις σε αιτήματα των χρηστών της εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τους όρους αυτής της συνεργασίας, που παρουσιάστηκε ως πρωτοφανής από τους δύο συμβαλλόμενους, οι χρήστες που κάνουν μια ερώτηση στο ChatGPT θα λαμβάνουν ως απάντηση περιλήψεις άρθρων που δημοσιεύονται από τα μέσα ενημέρωσης του Axel Springer, ιδίως τα Politico, Business Insider και τις εφημερίδες Bild και Welt.

Αυτές οι περιλήψεις θα βασίζονται ιδίως σε άρθρα των οποίων η ανάγνωση θα απαιτούσε διαφορετικά πρόσβαση επί πληρωμή.

Το ChatGPT θα υποδεικνύει επίσης τις πηγές που χρησιμοποιούνται και θα δίνει συνδέσμους προς τα άρθρα για πλήρη ανάγνωση.

Ο Axel Springer θα πληρωθεί από την OpenAI στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας που έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει για χρόνια και η οποία δεν περιέχει αποκλειστικότητα για τα δύο μέρη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ομίλου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με τη μηχανή αναζήτησης Google ή την πλατφόρμα Facebook, «οι εκδότες μέσων ενημέρωσης έχασαν στο παρελθόν την ευκαιρία να πληρωθούν για τη δωρεάν διανομή του περιεχομένου τους και εξακολουθούμε να κυνηγάμε τα χρήματα που μας οφείλουν αυτές οι πλατφόρμες», σύμφωνα με αυτήν την πηγή. «Τώρα το κάνουμε καλύτερα», πρόσθεσε.

Με αυτή τη νέα συνεργασία, «την πρώτη στο είδος της», θα είναι εφικτό μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης να «οδηγηθεί η ποιότητα, η κοινωνική σημασία και το επιχειρηματικό μοντέλο της δημοσιογραφίας σε υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Ματίας Ντόπφνερ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Axel Springer, σε δελτίο τύπου.

Η συνεργασία μεταξύ της Axel Springer και του OpenAI έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε την Παρασκευή στην πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο νομοθεσία για να ρυθμίσει κανονιστικά την τεχνητή νοημοσύνη, έπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις