Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η συνεχιζόμενη άνοδος της Netflix

Οι μετοχές της Neflix αυξήθηκαν κατά 8% αμέσως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου αναφορικά με τη συνδρομητική βάση μια και θεωρείται ότι έχει φτάσει στα ανώτατα όριά της αναφορικά με τις Η.Π.Α. με πλήρη κάλυψη της μεγάλης αυτής αγοράς.

Προφανώς υπάρχουν και άλλα περιθώρια ανάπτυξης μια και εγγράφηκαν 2 εκατ. νέοι συνδρομητές στην υπηρεσία παρακολούθησης ταινιών και σειρών μέσω Internet το τελευταίο τρίμηνο του 2016 στις Η.Π.Α. Αλλά και η ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης στο εξωτερικό πήγε καλύτερα του αναμενόμενου μια και το τελευταίο τρίμηνο προστέθηκαν περίπου 5 εκατ. συνδρομητές ενώ αναμένονταν 3,7 εκατ. Είναι θέμα χρόνου να φτάσει τα 100 εκατ. συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο.

2,47 δισ. δολ. ήταν τα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2016, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα φτάσουν τα 2,6 δισ. δολ. με τον χρόνο να κλείνει στα 11 δισ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
H Netflix είναι ακόμα σε φάση επέκτασης της συνδρομητικής της βάσης και δεν δίνει μεγάλη έμφαση στα καθαρά κέρδη μια και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας με αυτό το τρόπο θα μπορεί να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους για κάθε δολάριο που πληρώνουν οι συνδρομητές της μια και μια ταινία για παράδειγμα προσφέρεται ένα τεράστιο κοινό. Προβληματίζοντας όμως με αυτό το τρόπο τους επενδυτές της.

Η Netflix ξοδεύει περίπου 6 δισ. δολ. για το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο που προσφέρει κάθε έτος ενώ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει και τις δικές της παραγωγές από τις 600 στις 1.000 ώρες έτσι ώστε να μειωθεί η εξάρτησή της από τα μεγάλα στούντιο, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα η εξαιρετική σειρά The Crown, να είναι ένας από τους λόγους της αύξησης των συνδρομητών.

Το μυστικό όπλο της Netflix

H Netflix βασίζεται πάνω στα λεγόμενα big data για να αναπτυχθεί ακόμα πιο πολύ σε όλο τον κόσμο μια και έχει στη διάθεσή της ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών για το τι, πώς και πότε βλέπουν οι συνδρομητές της και μπορεί να πράττει αναλόγως μεγαλώνοντας συνεχώς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις