Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Neuralink παραδέχεται ότι υπήρξαν επιπλοκές στην πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ υποστηρίζει ότι κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα αμέσως

Η Startup του Ίλον Μασκ, Neuralink, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της πρώτης εγχείρισης εμφύτευσης μικροτσίπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο. Σύμφωνα με την εταιρεία το πρόβλημα εντοπίστηκε στην τοποθέτηση του τσιπ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο ο 29χρονος Nolan Arbaugh έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο εμφυτεύτηκε το τσιπάκι της Neuralink ως μέρος της πρώτης κλινικής δοκιμής.

Μετά την επέμβαση, χάρη στην τεχνολογία της εταιρείας, ο Arbaugh ήταν σε θέση να πραγματοποιεί διάφορες διαδικτυακές δραστηρίοτητες ελέγχοντας τον κέρσορα του υπολογιστή με τη σκέψη του.

Ωστόσο, η Neuralink αποκάλυψε ότι λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση, ορισμένα νήματα αποκολλήθηκαν από τις θέσεις τους στον εγκέφαλο. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των αποτελεσματικών ηλεκτροδίων που μπορεί να λάβει το τσιπ και κατά συνέπεια σε μείωση του δείκτη BPS (bits per second), ο οποίος απεικονίζει τις επιδόσεις του Arbaugh.

Παρόλα αυτά η εταιρεία υποστηρίζει ότι κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα αμέσως. Πιο συγκεκριμένα, οι μηχανικοί τροποποιήσαν τον αλγόριθμο καταγραφής ώστε να είναι πιο ευαίσθητος στα σήματα των νεύρων, ενώ συγχρόνως βελτίωσαν και τις τεχνικές για τη μετάφραση αυτών των σημάτων σε κινήσεις του ποντικιού. Ακόμα, οι μηχανικοί της Neuralink ενίσχυσαν και το περιβάλλον χρήσης, κάτι που οδήγησε σε ταχεία βελτίωση του BPS. Πλέον, οι επιδόσεις του Arbaugh είναι καλύτερες από πριν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις