Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Nέα offline υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης για τη CIA

Η Microsoft φέρεται να πέρασε τους τελευταίους 18 μήνες δουλεύοντας σε αυτό το μοντέλο κατασκοπείας GPT-4, το οποίο περιελάμβανε την επισκευή ενός υπάρχοντος υπερυπολογιστή AI στην Αϊόβα.

Η Microsoft ανέπτυξε ένα μοντέλο παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για να αναλύσουν άκρως απόρρητες πληροφορίες, αναφέρει το Bloomberg. Η Microsoft ανακοίνωσε το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στο 2024 SCSP AI Expo for National Competitiveness στην Ουάσιγκτον, DC την Τρίτη. Το μοντέλο που βασίζεται στο GPT-4 δημιουργήθηκε για να είναι τελείως διαχωρισμένο από το Διαδίκτυο, επιτρέποντάς του να επεξεργάζεται με ασφάλεια διαβαθμισμένα δεδομένα.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που είχαμε ποτέ μια απομονωμένη έκδοση – όταν είναι απομονωμένη σημαίνει ότι δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο – και είναι σε ένα ειδικό δίκτυο που είναι προσβάσιμο μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», δήλωσε ο William Chappell, επικεφαλής τεχνολογίας της Microsoft για τη στρατηγική. «Δεν θέλετε να μάθει για τις ερωτήσεις που κάνετε και μετά να αποκαλύψει με κάποιο τρόπο αυτές τις πληροφορίες».

Οι κοινότητες πληροφοριών αναζητούν ένα προϊόν παρόμοιο με το ChatGPT, αλλά οι κίνδυνοι ασφάλειας με τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται είναι πολύ υψηλοί. Ο Chappell λέει στο Bloomberg ότι αυτό το μοντέλο που αναπτύχθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι ασφαλές, χάρη σε ένα περιβάλλον cloud με αποσυνδεδεμένο δίκτυο, που το απομονώνει από το διαδίκτυο. Ενώ τα περισσότερα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης μαθαίνουν από αρχεία που έχουν ανέβει σε αυτά, αυτό το μοντέλο κατασκοπείας GPT-4 δεν θα το κάνει. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση μπορεί να διατηρήσει αυτό το μοντέλο «καθαρό» και να αποτρέψει την απορρόφηση μυστικών πληροφοριών στην πλατφόρμα.

Αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που έχει κατασκευαστεί ειδικά για ταξινομημένους φόρτους εργασίας, καθώς και το πρώτο μεγάλο μοντέλο μεγάλης γλώσσας που λειτουργεί εντελώς ξεχωριστά από το Διαδίκτυο. Πέρυσι, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών κυκλοφόρησε το δικό της εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT για να περιηγηθεί σε σωρούς δημοσίων πληροφοριών. Ωστόσο, αυτό το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης δεν χρησιμοποιήθηκε σε καμία διαβαθμισμένη τεκμηρίωση. Άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Διοίκησης της Πενσυλβάνια , χρησιμοποιούν γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να εργαστούν με μη διαβαθμισμένα δεδομένα.

Η Microsoft φέρεται να πέρασε τους τελευταίους 18 μήνες δουλεύοντας σε αυτό το μοντέλο κατασκοπείας GPT-4, το οποίο περιελάμβανε την επισκευή ενός υπάρχοντος υπερυπολογιστή AI στην Αϊόβα. Το μοντέλο είναι σε χρήση για λιγότερο από μια εβδομάδα και πρέπει ακόμα να υποβληθεί σε δοκιμές και διαπίστευση από την κοινότητα πληροφοριών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτή η διάθεση ενός μοντέλου AI για άκρως απόρρητες εργασίες έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη φήμη της Microsoft στον κυβερνοχώρο. Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσε πρόσφατα μια καυστική επισκόπηση των πρακτικών ασφαλείας της Microsoft , κατηγορώντας τον πάροχο cloud για την αποκάλυψη των email υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων. Η έκθεση ανέφερε ότι η κουλτούρα ασφαλείας της Microsoft «απαιτεί μια γενική αναθεώρηση». Αυτό ώθησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Satya Nadella να πει πρόσφατα στους υπαλλήλους ότι η ασφάλεια είναι πλέον η « ύψιστη προτεραιότητα» της Microsoft . ”

Παρόλα αυτά, η Microsoft αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για κυβερνητικούς φορείς. Μια αναφορά του Απριλίου από το The Intercept αποκάλυψε ότι η έκδοση του DALL-E του Microsoft Azure παρουσιάστηκε ως εργαλείο για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Η Microsoft συνεργάζεται εδώ και πολύ καιρό με στρατούς και κυβερνητικές υπηρεσίες, αν και η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης είναι σχετικά νέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις