Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Neuralink: Ο πρώτος ασθενής με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι με τη σκέψη του (video)

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Neuralink, ο 29χρονος Νόλαντ Άρμπο φαίνεται να κινεί έναν κέρσορα σε μια οθόνη φορητού υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει τον πρώτο ασθενή, στον οποίο έχει εμφυτευτεί το τσιπ εγκεφάλου της Neuralink να παίζει διαδικτυακό σκάκι χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Neuralink, ο 29χρονος Νόλαντ Άρμπο φαίνεται να κινεί έναν κέρσορα σε μια οθόνη φορητού υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.

«Βλέπετε αυτόν τον κέρσορα στην οθόνη; Αυτό το κάνω εγώ… όλο αυτό είναι εγκεφαλική δύναμη», είπε ο 29χρονος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Neuralink, ιδρυτής της οποίας είναι ο Ίλον Μασκ, έχει δημιουργήσει ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθά τους ασθενείς με παράλυση να ανακτήσουν τον έλεγχο των κινήσεών τους.

Στο βίντεο βλέπουμε τον Άρμπο, που έμεινε παράλυτος από τον ώμο και κάτω μετά από ένα ατύχημα κατάδυσης, να απαντά στις ερωτήσεις του μηχανικού της Neuralink σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εταιρείας.

«Η επέμβαση ήταν εξαιρετικά εύκολη», δήλωσε ο Άρμπο στο βίντεο αναφερόμενος στη διαδικασία εμφύτευσης. «Πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο μια μέρα αργότερα. Δεν έχω καμία γνωστική διαταραχή» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο 29χρονος είπε ότι είχε σταματήσει να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι, το Civilization VI, αλλά η Neuralink του έδωσε τη δυνατότητα να το ξανακάνει και πλέον μπορεί να παίζει για ώρες.

Ωστόσο, ο Άρμπο τόνισε η νέα τεχνολογία «δεν είναι τέλεια» και ότι «έχουν προκύψει κάποια προβλήματα». «Δεν θέλω ο κόσμος να πιστεύει ότι αυτό είναι το τέλος του ταξιδιού, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, αλλά έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μου», κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις