Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Jensen (CEO Νvidia): Θα δούμε πλήρως AI-generated παιχνίδια σε 5-10 χρόνια

Το συνέδριο της Nvidia που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έβγαλε μερικά συναρπαστικά νέα, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης της επόμενης γενιάς GPU Blackwell AI της Nvidia, της B200.Το συγκεκριμένο τεραστίων διαστάσεων τσιπ, με πάνω από 200 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, θα κοστίζει 30 – 40 χιλιάδες δολάρια (!) με την Nvidia να ξοδεύει 10 δισ. δολάρια για την ανάπτυξή του! Αναμένεται να επιφέρει μεγάλες θετικές αλλαγές στην υπολογιστική υποστήριξη των εφαρμογών AI, τόσο στο cloud όσο και τοπικά, και φυσικά ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα κέρδη της Nvidia.

Σε μια συνέντευξη τύπου ο CEO της Nvidia, Huang Jensen, δέχτηκε μια ερώτηση η οποία αφορούσε το πότε θα δούμε παιχνίδια πρώτης κλάσης που θα παράγονται κυρίως από AI, με τον Jensen να αναφέρει ότι αναμένει να τα δει μέσα σε πέντε έως δέκα χρόνια.
Σήμερα οι κάρτες γραφικών της Nvidia και της AMD χρησιμοποιούνται για την απόδοση παιχνιδιών μέσω rasterization και ray tracing για τη βελτιστοποίηση της οπτικής πιστότητας. Ωστόσο, οι GPU που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η B200, έχουν πλέον θέσει όλη τη δύναμη τους για την επεξεργασία δεδομένων σε τεράστια νευρωνικά δίκτυα για τη δημιουργία περιεχομένου από εργαλεία όπως το Stable Diffusion, το ChatGPT, το ChatRTX αλλά και το εντυπωσιακό μοντέλο δημιουργίας video ΑΙ Sora μεταξύ άλλων.

Ο Jensen προβλέπει ένα μέλλον στο οποίοι οι σημερινές GPU θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και η επόμενης γενιάς GPU να χρησιμοποιούν όλη αυτή την επεξεργαστική ισχύ για να δημιουργήσουν γραφικά υπολογιστών και όχι απλά για απόδοση γραφικών 3D. Βέβαια, η υπολογιστική ισχύς που απαιτείται από το Sora, τόσο για την εκπαίδευση όσο και για τη δημιουργία ενός βίντεο κλιπ διάρκειας ενός λεπτού, είναι σήμερα πολύ πέρα από οτιδήποτε μπορεί να κάνει μια ισχυρή κάρτα γραφικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το Sora απαιτεί σήμερα ισχύ από δεκάδες χιλιάδες GPU.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις