Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TechFuse: Το πρώτο συνέδριο στην Ελλάδα που συνδυάζει πολιτισμό, τεχνολογία και καινοτομία

Το συνέδριο θα στις 5-6 Απριλίου στα Ιωάννινα στον πολυπολιτιστικό χώρο «Δημήτρη Χατζή»

Την Παρασκευή 5 Απριλίου και το Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στον πολυπολιτιστικό χώρο «Δημήτρη Χατζή» (Παλιά Σφαγεία), το TechFuse, το πρώτο συνέδριο στην Ελλάδα που συνδυάζει πολιτισμό, τεχνολογία και καινοτομία. H νέα πρωτοβουλία της κοινότητας ψηφιακών νομάδων C.Ioannina γίνεται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κόμβος Καινοτομίας & Ψηφιακής Οικονομίας», υποστηρίζεται από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών.

Η διήμερη εκδήλωση περιλαμβάνει δεκαέξι ξεχωριστές θεματικές οι οποίες αφενός θέτουν  στο επίκεντρο τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορους κλάδους, όπως ο τραπεζικός, o αρχιτεκτονικός, ο ερευνητικός και ο ιατρικός, αφετέρου φωτίζουν την επίδραση που έχει η τεχνολογία στην κοινωνία και αποκαλύπτουν μελλοντικές πτυχές της καθημερινότητας των ανθρώπων. Περισσότεροι από σαράντα Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από τον πολιτισμό, την πολιτική, τον αθλητισμό, την τεχνολογία, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πρωτότυπου, πληθωρικού και γόνιμου δημόσιου διαλόγου.

Μάλιστα, για την ανάπτυξη του περιεχομένου συμμετείχαν o Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus), η έδρα UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας & Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών και Έρευνας, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛΛΑΚ, το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η Natech, η IBM και ο Μιχάλης Μωραΐτης, Digital Transformation Executive and IT Strategist.

«Κάθε δράση της κοινότητας C.Ioannina στοχεύει στην εξέλιξη των Ιωαννίνων σε κόμβο ψηφιακής οικονομίας και τεχνολογίας. Το TechFuse είναι ένα πρωτότυπο και πολυδιάστατο συνέδριο το οποίο προσδίδει την αναγκαία εξωστρέφεια στα Γιάννενα, καθώς τα τοποθετεί στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χάρτη, πετυχαίνει σημαντικές συνέργειες ανάμεσα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καλλιεργεί την υγιή επιχειρηματικότητα και δημιουργεί ισχυρές συνθήκες δικτύωσης. Επίσης, προάγει τη γνώση μέσω των εξειδικευμένων σεμιναρίων που διοργανώνει σε συνεργασία με την IBM, την PwC και την iframe design studio, και ταυτόχρονα επιδιώκει να έχει κοινωνικό αποτύπωμα μέσω της κοινής δράσης που αναπτύσσει με την γκαλερί «3PORTES». Όραμα μας είναι το TechFuse να γίνει ένα σημείο αναφοράς για όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και άμεσα να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας και άλλες περιοχές», δήλωσε ο Τάσος Κούτλας, συν-ιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina.

«Μέσα από σειρά δράσεων, από την ανοιχτή έκθεση ψηφιακής τέχνης στον δημόσιο χώρο Plásmata II και την υποστήριξη πανεπιστημιακών τμημάτων μέχρι τις επενδύσεις σε εταιρίες έντασης γνώσης και την ενδυνάμωση κοινοτήτων προστασίας των κοινών και προώθησης της δημιουργικότητας, το Ίδρυμα Ωνάση επιδρά καταλυτικά στην ευρύτερη αναγέννηση που βιώνουν τα Ιωάννινα και η περιφέρεια της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια. Τα Γιάννενα με βαθιές ρίζες και πολιτιστικό απόθεμα αιώνων, διεκδικούν μια θέση στην πρωτοπορία του παγκόσμιου συστήματος καινοτομίας ως ένα υψηλής τεχνολογίας hub της Νότιας Ευρώπης. Η ενίσχυση φορέων όπως η κοινότητα C-Ioannina και το TechFuse ακολουθεί την ίδια λογική, αυτή της ενίσχυσης τοπικών ομάδων που πραγματοποιούν στοχευμένες δράσεις με πολλαπλασιαστικό και βιώσιμο αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία και τη δικτύωσή της με το συλλογικό και το παγκόσμιο. Το Ίδρυμα Ωνάση θα εξακολουθήσει να είναι παρόν στην προσπάθεια των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου συνεισφέροντας ως καταλύτης στη διατήρηση και την περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής τους δυναμικής», υποστήριξε από τη μεριά του ο Πρόδρομος Τσιάβος, Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο πλαίσιο του TechFuse, το Σάββατο 6 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν τρία δωρεάν διαδοχικά σεμινάρια. Ένα σχετικά με την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων, «ΙΒΜwatsonx», ένα για τη δημιουργία κατάλληλων επιχειρηματικών σχεδίων που διοργανώνει η PwC κι ένα για το σύγχρονο branding που το έχει αναλάβει η εταιρεία iframe design studio. Είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω της επίσημης σελίδας του συνεδρίου.

Τέλος, σε συνεργασία με την γκαλερί «3PORTES» και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δημιουργηθούν έργα με αφορμή την παρουσίαση του πρότζεκτ «FUTURES GARDEN» και θα διατεθούν προς πώληση για κοινωνικό σκοπό.

Για να δείτε την ατζέντα του συνεδρίου μπείτε εδώ. Θα υπάρξει και live streaming.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις