Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Polygreen: Συμφωνία ορόσημο με το Πρόγραμμα Ecoloop στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η κοινοπραξία των εταιρειών Polygreen, Aldar και Tadweer αναλαμβάνει σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος Ecoloop, για τη διαχείριση απορριμμάτων, στην πόλη του Άμπου Ντάμπι.

Η Polygreen Α.Ε, η Aldar Properties PJSC (“Aldar”) και η Tadweer (“Abu Dhabi Waste Management Company”), ανακοινώνουν τον σχηματισμό κοινοπραξίας για την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος Ecoloop, στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Το Ecoloop, θα είναι το πρώτο στο είδος του κυκλικό μοντέλο ολικής εκτροπής των αποβλήτων από την υγειονομική ταφή και μετατροπής τους σε πολύτιμους πόρους, το οποίο θα καλύπτει όλο το δίκτυο ακινήτων που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία και τη διαχείρισης της Aldar.

Η τριμερής συμφωνία Polygreen, Aldar και Tadweer, η οποία θα εξυπηρετεί προοπτικά 640.000 κατοίκους του Αμπού Ντάμπι, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας, καθώς μια ελληνική εταιρεία εξάγει σημαντική τεχνογνωσία σε έναν κρίσιμο κλάδο βιωσιμότητας, όπως αυτός της κυκλικής οικονομίας και της βέλτιστης διαχείρισης των αποβλήτων.

Έχοντας αποδείξει την πρακτική εφαρμογή της λύσης για δημιουργία κοινοτήτων μηδενικών αποβλήτων, μέσα από το διεθνώς αναγνωρισμένο παράδειγμα της «Τήλου», το οποίο πέτυχε να γίνει ο πρώτος Πιστοποιημένος Δήμος Μηδενικών Αποβλήτων στην Ελλάδα, και το πρώτο νησί παγκοσμίως που φέρει πιστοποίηση Zero Waste Cities, η Polygreen επεκτείνει την εφαρμογή του προγράμματος με το Ecoloop, σε μεγαλύτερη κλίμακα και μάλιστα σε περιοχές ιδιαίτερης αναπτυξιακής δυναμικής με έντονα αστικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μια συμφωνία για τη διαχείριση έως 275.000 τόνων αστικών στερεών αποβλήτων, ετησίως, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Μονάδας Ανάκτησης Ανακύκλωσης, που θα δημιουργηθεί στο Άμπου Ντάμπι, η οποία ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταίροι της Polygreen είναι εταιρείες κολοσσοί, καθώς η Aldar έχει χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 10 δισ. ευρώ, ενώ η Tadweer ανήκει στο εθνικό fund του Άμπου Ντάμπι, ADQ, το οποίο διαχειρίζεται εθνικούς πόρους 250 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή ενδυναμώνει τη θέση της Polygreen στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και στην Παγκόσμια αγορά διαχείρισης αποβλήτων, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα ακόμα βήμα διεθνούς αναγνώρισης και καταξίωσης του καινοτόμου προγράμματος “Just Go Zero” της Polygreen, το οποίο στοχεύει στην καθολική εκτροπή από την ταφή του συνόλου των αποβλήτων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος αναφέρει: «Η στρατηγική εστίαση της Polygreen στην ανάπτυξη λύσεων για την αποτελεσματική εκτροπή από την ταφή των απορριμμάτων, είναι κρίσιμη για την επιτυχή μετάβαση σε ένα περιβάλλον μηδενικών αποβλήτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Polygreen έχει σημαντική τεχνογνωσία σε έργα διαχείρισης αποβλήτων, τα οποία έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία, καθιστώντας την εταιρεία έναν αξιόπιστο συνεργάτη για την Aldar και τη Tadweer. Επιπλέον, η υψηλή τεχνογνωσία της Polygreen στη διαχείριση και κατασκευή έργων τέτοιου μεγέθους και πολυπλοκότητας παγκοσμίως είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα ωφελήσει χιλιάδες ανθρώπους μέσω της επίτευξης του μηδενικού απορριμματικού αποτυπώματος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις